Vreau doar să fim. Să ne iubim. Să ne copilărim. Și să trăim, nu doar să existăm. E atât de simplu. Și în același timp atât de complicat. 

                               Până la urmă ce e atât de greu, atât de mult, atât de rar, atât de nefiresc? Până la urmă cât e de imposibil și improbabil să găsești un om pe sufletul tău care să te înțeleagă, să te iubească, să te respecte și să te aprecieze? Pare atât de simplu și firesc, atât de normal… 

                               Și totuși suntem nevoiți să căutăm atât… Să ne frângem sufletele și inimile iubind oamenii nepotriviți. Trebuie să învățăm atâtea lecții pe care nu le știm sau să le repetăm pe cele pe care le-am uitat. Și toate pentru ceva atât de simplu… Pentru iubire. Poate pentru că noi, oamenii, ne complicăm adesea. 

                               Vreau doar să fim. Să ne iubim. Să ne copilărim. Și să trăim, nu doar să existăm. E atât de simplu. Și în același timp atât de complicat. Vreau doar să privim cerul cu stele și să îndrăznim să mergem desculți prin ploaie într-o vară. Vreau să avem curaj să spunem ce simțim, să facem primul pas, apoi mulți alții după el. 

                               Dar e totuși complicat dacă ne privești pe noi amândoi, separați, pentru că fiecare dintre noi e complicat și avem o urmă de orgoliu, nu prea mare, și una de teamă care ne face ezitanți. Dacă ne-am gândi că cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla ar fi o respingere… Cât să doară? Mai mult decât un regret că n-am făcut ce puteam face? Nu știu… Nu cred. Nu ar trebui. 

                               Dincolo de metafore, simplități sau lucruri complicate, ar trebui să ne dăm seama că aproape întotdeauna e în joc propria fericire și că, într-adevăr, un regret poate durea mai tare decât o respingere, oricât ar fi ea de dură și de aspră. Viața nu e grea. Iubirea nu e complicată. E greu să ne punem ordine în gânduri, în sentimente, în priorități. Noi ne complicăm. 

 

 

Foto: Amanda Sixsmith

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts