Voi alege mereu singurătatea în locul unui om care nu mă poate iubi așa cum merit să fiu iubită. 

                       Cea mai grea formă de singurătate este singurătatea în doi, iar într-un anumit moment cu toții trăim acest fel de singurătate pentru că ne îndrăgostim de oamenii nepotriviți și așteptăm cu sufletul la gură ca ei să se convingă că ne iubesc și că vor să facă parte din viețile noastre pentru totdeauna. Doar că, uneori, nu se conving niciodată. Și rămânem cu așteptări. 

                       Iar în iubire, așteptările sunt cele mai grele. Nu poate fi ușor să aștepți iubirea unui om pentru care ai renunța la orice, la tot. Însă aceste așteptări au și ele rostul lor, ne fac să învățăm anumite lecții, lecții fără de care nu am ști să apreciem sentimentele și oamenii la adevărata lor valoare. 

                       Eu am învățat că nu oricine merită să îl aștept. Și nu oricât. Am învățat să nu e bine să îmi subapreciez sentimentele și nici să le supraapreciez pe ale celuilalt. Am învățat să nu mă mai tem de sfârșitul anumitor povești pentru că fiecare sfârșit lasă loc unui nou început. Și e alegerea noastră dacă vom trăi mai bine și mai frumos acel nou început. 

                       Eu am învățat că trebuie să fug doar de singurătatea în doi. Celelalte feluri de singurătate nu sunt chiar atât de rele dacă îți oferi timp să le înțelegi. Voi alege mereu singurătatea în locul unui om care nu mă poate iubi așa cum merit să fiu iubită. Voi alege mereu singurătatea în locul acelor așteptări grele care lasă în urma lor goluri adânci. Voi alege mereu singurătatea în locul unei vieți alături de cineva care nu mă mai poate face fericită. 

                       Uneori avem nevoie să petrecem timp cu noi înșine după anumite dezamăgiri. Și în acele momente, singurătatea ne poate fi prietenă, sfătuitor și remediu. Cu toții ne împotrivim singurătății o vreme, apoi învățăm să o acceptăm și ne dăm seama că ne-a ajutat și că ne ajută extrem de mult. 

Foto: Maulana

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Vecoro