Viața e mai scurtă decât ai crede. Spune ce crezi atunci când crezi cu tărie. Fă ceva de care ți-a fost teamă și te-a entuziasmat în același timp. Urcă-te în trenul acela pe care ai tot amânat să îl iei către locul acela la care mereu ai visat. Fă lucrurile pe care alții ți-au spus că nu poți să le faci.

                                      Fă primul pas atunci când simți că iubești fără să te temi că te va respinge. O respingere nu e un capăt de lume. Măcar să ai curaj. Și refuzurile ne maturizează, ne ambiționează. Nu îți mai face atâtea griji în ceea ce privește sentimentele altora, nu îi mai menaja atât, cândva vei descoperi că aceiași oameni nu se vor gândi niciodată înainte de a face ceva care te-ar putea răni. 

                                      Nu mai asculta atât de părerile altora. Lasă-i să îți spună că nu poți, că e imposibil, lasă-i să construiască ziduri și garduri, dar nu în jurul tău. Pentru că singurul obstacol care ar putea sta între tine și fericirea ta, între tine și scopurile pe care ți-ai propus să le atingi, ești tu. Nu ceilalți. Ceilalți oricum vor vorbi mult și fără rost. 

                                      Viața e mai scurtă decât ai crede. Spune ce crezi atunci când crezi cu tărie. Fă ceva de care ți-a fost teamă și te-a entuziasmat în același timp. Urcă-te în trenul acela pe care ai tot amânat să îl iei către locul acela la care mereu ai visat. Fă lucrurile pe care alții ți-au spus că nu poți să le faci. Mănâncă ciocolată fără să te temi că ai putea să te îngrași. Spune-le oamenilor că îi iubești. Rezervă-ți câteva zile pentru o aventură numai a ta și  trăiește la maxim toate momentele. Nu avem nevoie de multe pentru a fi fericiți. Și tocmai de asta nu ar trebui să ne împiedicăm de lucrurile mărunte care ne stau în calea fericirii cum ar fi banii, teama, criticile sau prejudecățile.

                                      Nu avem nevoie de oameni care să ne taie aripile, de temeri inutile și de griji nefondate. Fă ce vrei, când vrei, cum vrei, fă ceea ce îți aduce fericire fără să te întrebi prea mult ce ar fi dacă. Toate aceste întrebări te îngrădesc. Nu e rău să fii spontan. Nu e rău să îți cauți fericirea. 

 

 

 

Foto: Jasper Graetsch

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts