Vei iubi un singur bărbat toată viaţa.

                 Da…Cred că pot spune că am iubit un singur bărbat toată viaţa. Adică până acum. Refuz să cred că ce am trăit cu ceilalţi a fost iubire. Iubirea trebuie să fie sinceră, frumoasă, trebuie să aducă fericire, iar cu ceilalţi n-a fost nimic frumos, nimic sincer şi nici fericită nu pot spune că am fost… poate doar la început.

                Cu el a fost altfel. A fost adevărat. Îmi tremura tot corpul când mă lua în braţe. Îl simţeam aproape chiar şi atunci când era la zeci de kilometrii distanţă. Mă făcea fericită şi în momentele în care mă supăra. Pe el nu mă puteam supăra decât puţin, de moment, ca să ne putem împăca mai apoi. Împăcările cu el erau dulci.

large (38)

                     Pentru mine asta a fost iubire, nu relaţiile guvernate de certuri în urma cărora sfârşeam amândoi prin a nu ne vorbi. Ne ofeream şanse doar din obişnuinţă, cred. Ne era teamă să facem acel pas către schimbare aşa că ne minţeam că ,, De data asta va merge bine. Va fi altfel”, dar nu era. Trăiam acel tip de relaţii care la un moment dat devin un automatism. Ceartă-împăcare-ceartă-împăcare, până se ajunge în acelaşi punct mort – despărţire. Acolo se află ieşirea din acest cerc. Şi realizam amândoi că de fapt e mai bine aşa.

                    Iubirea adevărată, acea iubire sinceră, apare abia după ce trăieşti câteva eşecuri. Şi ştii cum recunoşti iubirea adevărată ? Nu mai poţi iubi. Uneori nici nu trebuie pentru că îţi rămâne întreaga viaţă la dispoziţie ca s-o poţi petrece lângă acea persoană care merită, dar când nu poţi, când viaţa nu îţi dă voie să fii pe deplin fericit, ajungi să realizezi că după acea iubire adevărată nu mai poţi iubi ca înainte. Nu la fel de intens. Nu la fel de profund. Aşa îţi dai seama cum se simte iubirea adevărată.

                  Dar… Uneori avem atât de mult noroc că viaţa ne-a oferit acest ,,dar”… Dar uneori ceea ce credem a fi iubire, nu este şi când suntem siguri că am pierdut-o şi că odată cu ea am pierdut şi şansa la fericire deplină, ni se demonstrează exact contrariul. Poate sunt un om prea optimist, dar cred că toţi avem şansa la fericire şi că toţi trebuie să ne petrecem viaţa alături de o persoană care ne iubeşte cu adevărat. În cele din urmă, cred că ultima iubire este cea adevărată.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • N-a fost nicio iubire, a fost o minciuna. Daca tot ai cerut sa ti se intample ceva in 2016, poate ti se intampla. Trist ca alegi minciuna si cearta in loc de dragoste adevarata si casatorie si familie! Si mai trist ca un om care te iubeste ti-ar face rau sau iti face rau… 🙁

 • COMMENTS (2)

  1. erik sawyer 23rd martie 2016 at 01:34 -

   Dar cand ne mai si casatorim?

   Reply
  2. erik sawyer 23rd martie 2016 at 01:34 -

   N-a fost nicio iubire, a fost o minciuna. Daca tot ai cerut sa ti se intample ceva in 2016, poate ti se intampla. Trist ca alegi minciuna si cearta in loc de dragoste adevarata si casatorie si familie! Si mai trist ca un om care te iubeste ti-ar face rau sau iti face rau… 🙁

   Reply

  Leave a Reply