Urăsc când oamenii promit că vor fi acolo unde va fi nevoie de ei pentru a oferi sprijin, alinare, înțelegere, iubire sau simpla lor prezență, iar apoi, când chiar ai nevoie de ei, se fac nevăzuți. 

                  Poate câteodată nu ne putem onora anumite promisiuni pentru că soarta s-a întors împotriva lor, pentru că nu ni se mai dă voie sau pur și simplu pentru că nu se mai așteaptă de la noi să le onorăm. Dar nu există scuză pentru aceia care promit că îți vor fi alături și, deși le ceri să o facă, deși te bazezi atât de mult pe sprijinul lor, aleg să rămână nepăsători de parcă promisiunile făcute ar fi doar cuvinte… Ceea ce și sunt până le transformi în fapte.

                  Urăsc când oamenii promit că vor fi acolo unde va fi nevoie de ei pentru a oferi sprijin, alinare, înțelegere, iubire sau simpla lor prezență, iar apoi, când chiar ai nevoie de ei, se fac nevăzuți. Urăsc când oamenii care au primit cândva tot ajutorul de care aveau nevoie le întorc spatele celor care i-au ajutat.

                  Nu înțeleg cum de putem uita atât de ușor ajutorul care ne este oferit și cum putem să pretindem că n-am avut niciodată atât de mare nevoie de el. Nu înțeleg de ce ne e greu să oferim la rândul nostru ce am primit de la ceilalți. Și nu din obligație, din simplă omenie.

                  Nu îi ajutăm pe ceilalți din obligație, nu îi ajutăm pentru că așteptăm ceva înapoi. Nu de asta ar trebui să o facem. Ajutăm, suntem prezenți, iubim, vindecăm și mângâiem pentru că așa simțim, fără să așteptăm ceva înapoi. Dar sunt unii oameni pe care te sprijini, oameni pe care te bazezi că nu îți vor da voie să cazi sau că te vor ajuta să te ridici, oameni care se vor așeza lângă tine și te vor lua în brațe când vei avea nevoie. Nu din obligație. Nu pentru că ai făcut la fel pentru ei. Ci pentru că asta fac oamenii la care ții cel mai mult, te sprijină. 

                  Și doare când acești oameni îți întorc spatele. 

Foto: Sandra Seitamaa

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts