Unul dintre cele mai dificile lucruri în viață nu este să îi faci pe ceilalți să te iubească, ci să te faci pe tine să te iubești așa cum ești. 

                       Am auzit că există oameni care se iubesc enorm, chiar și în acele momente în care ar merita cel mai puțin. Cred că am și văzut cândva, câțiva. Dar nu am fost și cred că niciodată nu voi putea fi unul dintre acei oameni. Unii ar spune că e bine, alții ar spune că nu.

                       Sincer, nu știu exact… Dar există momente în care aș vrea să mă iubesc pe mine însămi mai mult. Nu să mă accept, pentru că asta am învățat deja, nu a fost ușor. Vreau să învăț să mă iubesc, să mă iert, să fiu mândră de mine și de felul în care sunt. Vreau să am curaj să mă arăt lumii în acel fel în care nu mă știu decât puțini, fără să mă tem în adâncul sufletului că nu voi fi pe placul nimănui. 

                       Unul dintre cele mai dificile lucruri în viață nu este să îi faci pe ceilalți să te iubească, ci să te faci pe tine să te iubești așa cum ești. Sunt oameni cărora le pare ușor. Și sunt oameni cărora le pare imposibil. Eu fac parte din a doua categorie. Dar mă încăpățânez să reușesc. Am ajuns la concluzia că, așa cum nimeni nu mă poate sprijini mai mult decât o pot face eu, la fel e și în cazul sentimentelor. Eu trebuie să mă iert, să mă iubesc, să mă accept, și să nu îmi găsesc mereu numai defecte. 

                       E adevărat că e bine să există măsură în orice. Însă nu sunt unul dintre oamenii care ar risca să devină narcisiști, în special pentru că m-am aflat foarte aproape de polul opus al problemei. 

                       Nu a fost greu să fiu iubită de alții, nici acum nu e. Dar e greu să învăț să mă iubesc pe mine însămi. Și încă nu am aflat de ce. 

Foto: Tamara Bellis

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts