Unii oameni se bucură că văd răsăritul, că au pe cine să strângă în brațe, că pot pune ceva pe masă, se bucură de lucruri mici pentru că știu ce înseamnă că nu ai parte de ele, iar noi ne plângem că nu avem o mașină mai bună, că nu ne permitem ultimul model de telefon. 

                      Cred că nu putem aprecia lucrurile, oamenii și sentimentele la adevărata lor valoare dacă nu le pierdem, dacă nu le simțim lipsa și dacă nu le ducem dorul. Și cred că suntem iresponsabili, imaturi, idioți și alte cuvinte de genul care mai încep cu litera i. Ne dorim case mai spațioase, mai noi și mai frumoase, în timp ce sunt oamenii care se bucură pentru simplul fapt că au un loc în care să doarmă. 

                      Vrem mașini puternice, scumpe, luxoase, iar alții își doresc doar să poată merge, să simtă iarba fragedă sub tălpi. Vrem vacanțe în locuri exotice și nu ne putem mulțumi cu puțin, dar sunt atâția oameni care și-ar dori să vadă răsăritul, să îi vadă pe cei dragi. 

                      Ar trebui să ne dăm seama că avem lucruri mai de preț decât obiectele pe care le deținem. Ar trebui să ne dăm seama că suntem norocoși dacă suntem sănătoși și îi avem pe cei dragi lângă noi. Nu ar trebui să lăsăm obiectele să ne influențeze fericirea. Aceea nu e fericire, e o superficialitate pe care o căpătăm având multe și încetând să apreciem valoarea pe care o au lucrurile cu adevărat importante. 

                      Unii oameni se bucură că văd răsăritul, că au pe cine să strângă în brațe, că pot pune ceva pe masă, se bucură de lucruri mici pentru că știu ce înseamnă că nu ai parte de ele, iar noi ne plângem că nu avem o mașină mai bună, că nu ne permitem ultimul model de telefon. Noi ne plângem că nu cei dragi nu ne înțeleg și că nu ne susțin atunci când cred că greșim, dar alții ar da orice să îi aibă pe cei dragi alături. 

                      Dă-ți seama că duci o viață fericită și apreciază asta. Unii oameni ar da orice pentru a duce o viața ca cea pe care tu vrei o schimbi și pe care nu o apreciezi atât cât ar trebui. 

Foto: Shelbey Miller

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts