Unii nu te vor iubi, chiar dacă le vei oferi totul, iar alții o vor face, deși nu vei apuca să le oferi ceva. Și te vor iubi oricum, nu le va păsa că ești imperfectă, că faci greșeli, că uneori ești stângace. Te vor iubi pentru că vor vedea, dincolo de toate astea, ce om minunat ești. 

                        Vor fi oameni care te vor face să acumulezi complexe de-a lungul vieții pentru că nu te vor putea iubi oricum, pentru că vor dori să te schimbe după bunul plac, pentru că te vor face să te simți insuficientă. În viziunea lor te ajută să devii mai bună, dar nu așa se face. Nu așa îndemni un om să se autodepășească. Așa doar îi plantezi în suflet semințe de îndoieli și de complexe pe care mai apoi să le alimentezi cu critici pe care le consideri constructive, dar care nu fac decât să crească și mai mult acele complexe.

                        Dacă vrei să ajuți un om să se autodepășească, îl iubești. Îi ești model. Dacă vrei ca cineva să devină mai bun, ești tu cât se poate de bun. Iubește frumos ca să îi arăți celui de lângă tine cum să te iubească înapoi. Nu te aștepta să primești sentimente și gesturi frumoase dacă tu oferi asprime și critici.

                        Draga mea, unii nu te vor iubi, chiar dacă le vei oferi totul, iar alții o vor face, deși nu vei apuca să le oferi ceva. Și te vor iubi oricum, nu le va păsa că ești imperfectă, că faci greșeli, că uneori ești stângace. Te vor iubi pentru că vor vedea, dincolo de toate astea, ce om minunat ești. Și te vor ajuta să vezi și tu ce văd ei. Nu îți vor alimenta acele complexe create de alții, ci te vor face să scapi de ele.

                        Nu toți cei care spun că te iubesc o și fac. Nu toate schimbările pe care ceilalți le aduc la tine sunt bune. Alege să rămâi alături de oamenii care te fac să te simți bine în pielea ta, alături de oamenii care te schimbă așa cum voiai și tu să fii de multă vreme, dar nu ai reușit de una singură. Alege să rămâi acolo unde oferi fericire fiind tu însăți, nu schimbându-te.

Foto: Nathan Dumlao

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts