Uneori poți schimba un om în bine fiindu-i tu cel mai mare bine.

                         Oamenii nu se schimbă. Decât dacă își doresc asta cu adevărat. Decât dacă simt că așa trebuie să facă pentru a fi fericiți sau pentru a-i face pe cei pe care îi iubesc fericiți. Și e normal ca schimbarea să nu vină imediat, să nu fie așa cum te aștepți, dar cu timpul îți vei da seama că a însemnat mult și că cineva a depus eforturi destul de mari. 

                         Uneori poți schimba un om în bine fiindu-i tu cel mai mare bine. Nu poți obliga pe nimeni să fie așa cum îți place, așa cum ți-ai dori sau așa cum ai visat mereu. Nu poți cere nimănui să renunțe la a mai fi el însuși pentru a-ți oferi ție acel om pe care îl vrei neapărat lângă tine. Ar fi crud și trist să ceri cuiva asta.

                         Dar să știi că cineva care te iubește se va schimba pentru tine oricum dacă va simți că așa e mai bine și că asta îți va aduce fericire. Se va schimba cu timpul, deși poate îi va fi greu. Nu cere ceea ce vrei să primești. Oferă. Și dacă te iubește, îți va oferi același lucru înapoi, poate chiar și mai mult. Dacă nu… Nu pierzi nimic. Îți va oferi altcineva, altcândva tot ce crezi că a rămas fără răspuns. 

                         Iubește pentru a primi iubire. Mângâie pentru a primi mângâiere. Străduiește-te să fii prezent pentru a nu primi doar așteptări. Vindecă pentru a primi alinare. Fii bun pentru a primi bine. Ar trebui să meargă. Și dacă nu merge acum, la un moment dat va da rezultate. Trebuie doar să găsești omul potrivit. 

Foto: Max Rovensky

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts