Unde respect nu e, nici dragoste nu e !

                Am vorbit despre iubire şi toate valenţele ei, dar n-am vorbit niciodată despre rădăcinile sale. N-am vorbit despre respect.

               La baza tuturor relaţiilor se află respectul. Nu poţi iubi o persoană dacă nu ai respect faţă de ea. Vor exista elemente care nu se leagă, incompatibilităţi la un nivel mult prea profund. Atunci când nu îl respecţi pe celălalt nu eşti dispus să renunţi la propriile convingeri pentru a-i da dreptate când o merită, nu eşti dispus să faci sacrificii pentru acea persoană. Când lipseşte respectul, lipseşte ceea ce îi trebuie iubirii cel mai mult. Să iubeşti pe cineva înseamnă că acel cineva devine automat ,,totul” pentru tine, înseamnă îi acorzi acelei persoane un loc special în sufletul tău, un loc doar al său, înseamnă să găseşti la acel om dacă nu perfecţiunea, atunci ceva cât se poate de apropiat de ea, dar dacă nu ai respect, nu poţi fi capabil să vezi toate astea. Un om pe care nu-l respecţi nu va putea niciodată să fie ,,totul”.

               Putem respecta fără să iubim, dar nu putem iubi fără să respectăm !

Foto: We Heart It

 

large (19)

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply