Una dintre cele mai dificile lecții pe care trebuie să le învățăm este să le dăm voie oamenilor să plece. Majoritatea dintre ei iau bucăți mari din sufletele noastre… Dar oricât i-am ruga, i-am implora și am încerca să îi reținem, ei tot vor pleca. 

                                       Mi s-a spus că pe tot parcursul vieții omul învață. Și m-am convins și singură că aveau dreptate. Iar printre sutele de lecții pe care le învățăm, cu sau fără voia noastră, poate una dintre cele mai grele dintre ele este învățăm să le dăm voie oamenilor să plece din viețile noastre. Chiar dacă îi iubim. Chiar ne va durea. Chiar dacă ne va fi dor. 

                                       Întrebările care rămân în urma acestor oameni care aleg să plece sunt multe și grele. Te întrebi ce ai făcut greșit, te întrebă dacă ai oferit prea puțin. Dar adevărul că sunt oameni care pleacă oricum. Oricât le-ai oferi, oricât i-ai iubi și fără să le greșești prea mult. Pleacă pentru că au impresia că vor găsi în altă parte mai bine sau pentru că ei cred că deja au găsit. Pleacă pentru că încă nu sunt destul de maturi încât să aprecieze lucrurile frumoase și oamenii minunați pe care viața li le-a oferit. 

                                       Dar să nu îți pară rău. Într-un fel ți se va demonstra că tot ce ai pierdut nu ți-a trebuit cu adevărat și că toți oamenii care au plecat nu te-au iubit atât cât ai crezut. 

                                       Lasă-i să plece… Și să nu îți pese dacă se vor întoarce sau nu. Dacă se vor întoarce vei ști că s-au înșelat, că n-au găsit mai bine. Dar oricum, are rost să accepți lângă tine un om care ști că nu simte remușcări lăsându-te singură? Iar dacă nu se vor întoarce vei avea certitudinea că atât a fost. Poate au găsit mai bine, poate încă mai caută. Tu trebuie să îți vezi de viața ta, să lași oamenii să plece și să îți cauți fericirea departe de ei. 

                                       Am învățat și eu că poate una dintre cele mai dificile lecții pe care trebuie să le învățăm este să le dăm voie oamenilor să plece. Majoritatea dintre ei iau bucăți mari din sufletele noastre… Dar oricât i-am ruga, i-am implora și am încerca să îi reținem, ei tot vor pleca.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts