Un pahar de vin şi unul de apă, o ţigară scumpă şi una ieftină, iar în caz că mă plictisesc, parola de la wi-fi.

                                  Un pahar de vin şi unul de apă, o ţigară scumpă şi una ieftină, iar în caz că mă plictisesc, parola de la wi-fi.

                                Adu-mi un pahar cu vin şi unul cu apă. Pe acela cu vin am să-l savurez încet, cu dragoste, cu dor, cu amuzament, cu jale, în timp ce-mi vorbeşte, în timp ce mă minte, în timp ce-l cred şi râd în sinea mea de el, de noi amândoi, dar mai ales de mine că-mi pierd timp ascultându-l. Îmi va face chef de vorbă şi de tăcut, de ascultat, îmi da răbdare şi chef, că de, dacă-ţi lipseşte cheful degeaba îl inviţi să-l mai asculţi cum îţi explică. Vreau şi un pahar cu apă, nu prea e bine să înghiţi în sec, cu indiferenţă tot ce spune el acolo, nu e politicos, aşa că, după vin, mai beau şi apă ca să alunece mai bine tot ce spune el. 

                                Vreau şi două ţigări, una scumpă, cea mai scumpă pe care o ai, şi una ieftină, de foaie dacă se poate. P-aia scumpă am s-o fumez eu, dacă nu mă înec încercând să par sofisticată, cum fac altele. Dar sincer, ţigara nu te face sofisticată, nu te face doamnă, poate doar metaforic vorbind, ca acum. Lui i-aş da ţigara aia ieftină, să se simtă şi el o dată în viaţa lui ieftin, să se simtă aşa cum e atunci când cere şanse de mii de ori şi dă cu bâta în baltă de mii de ori plus una. Aş vrea să o fumeze pe aia ieftină pentru că prea a avut parte numai de lucruri bune, deşi n-a făcut lucruri prea bune la viaţa lui pentru cei din jurul lui, pentru cei care îl iubesc.

                                În caz că mă plictisesc, să-mi dai şi parola de la wi-fi. Am să stau cu privirea în telefon, eventual pe facebook, am să-i dau de înţeles că nu-mi mai pasă, că de când a greşit ultima oară ceva în sufletul meu s-a distrus şi nu-l mai pot ierta. Am să rabd să tac, să nu-i fac zile negre cu amărăciunea de care pot da dovadă, am să fiu politicoasă, am să-i zâmbesc, sper să nu creadă că l-am iertat, iar la final am să-mi cer scuze şi am să-i spun că nu se mai poate. Dacă ajungi să mă inviţi în oraş ca să vorbim, ca să clarificăm, ca să îţi mai ofer încă o şansă, pregăteşte-te să dai de cea mai rea variantă a mea. Să vedem dacă mă suporţi şi rea, cum am făcut eu. Ai să vezi că nu poţi suporta o seară de-asta, chiar dacă eu am suportat multe seri de frecuş psihologic atunci când nu-mi erai.

                                Deci cum spuneam, un pahar de vin şi unul de apă, o ţigară scumpă şi una ieftină, iar în caz că mă plictisesc, parola de la wi-fi.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply