Ultimul sărut şi ultima ţigară

,,Mai dă-mi un foc !

                             Ştii… i-am promis de nenumărate ori că mă las de fumat… şi de alcool, dar nu i-am spus niciodată când. Mai bine mă ruga să îi promit că mă voi lăsa de iubit. Mi-ar fi făcut un bine mai mare pentru că vezi tu, dragul meu prieten, iubirea dă dependenţă. Iubirea e cel mai puternic drog, devi dependent fără îţi dai seama şi pe deasupra nici nu te poţi lăsa oricât de mult ţi-ai dori. Aici nu mai e vorba de voinţă. Se dă o luptă între tine şi tine. Atunci când vrei, nu poţi, iar atunci când poţi, nu vrei… pe cine mint? Nu vei putea niciodată.

                              În iubire, să renunţi la iubire nu înseamnă să nu mai fii dependent. Ultimul sărut şi ultima ţigară nu sunt la fel în esenţă. Imediat ce ai fumat ultima ţigară, laşi timpul să-şi spună cuvântul, iar apoi te poţi declara vindecat, înţelegi? A trecut dependenţa, nu mai simţi nevoia să fumezi, pe când în iubire nu e la fel. Ultimul sărut nu înseamnă vindecare nici dacă după el se scurg un milion de ani. Dorinţa rămâne. Nevoia se simte în permanenţă. Nu dispare oricât de mult ţi-ai tu dori asta.

smoke2

                            Da, prietene, iubirea e cel mai al dracului drog… şi poate face mult rău dacă nu ştii ce să faci cu ea, dar în profunzime ea e un sentiment bun, curat, frumos, e divin. Devenim dependenţi de ea pentru că ne face să ne simţim bine.

                            Iubirea nu face rău şi nu eşuează decât dacă nu ştii ce să faci cu ea. E şi acesta un aspect destul de important. Nu e necesar numai să iubeşti şi să ceri iubire, trebuie să mai ştii şi ce să faci cu ea.

                            Ultimul sărut mi l-a dat, dar nu m-am lăsat de iubit… şi mai ştii ce? N-am fumat încă ultima ţigară, dar nu sunt dependent de ele, aşa că mai dă-mi un foc, prietene !

                            Ţi-am vorbit vreodată despre câte femei încap într-o singură femeie? Îţi vorbesc acum…”

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply