Trebuie să învăţăm să ne trăim viaţa fără regrete

                   Am învăţat că regretele nu sunt bune de nimic. Nu te absolv de vină, nu îndreaptă greşeli şi nici nu schimbă trecutul. În schimb, influenţează prezentul.large

                 Am învăţat că în toată consistenţa fiinţei mele se află atât părţile mele bune cât şi cele rele şi că fară vreuna din aceste părţi nu aş mai fi eu cea de astăzi. Până şi lucrurile pe care le regretam ajutasaseră la metamorfaza care m-au adus la ziua de azi.

                Cred că regretăm anumite lucruri pentru a scăpa de sentimentul de vină, dar acest sentiment, când este îndraptăţit, nu pleacă până nu îşi încheie socotelile. Va continua să macine sufletul până se va consuma total. Iar regrete nu fac decât să ţină sentimentul de vină viu.

               Trebuie să învăţăm să ne acceptăm greşelile şi erorile de judecată  pentru că este peste puterea naturii umane să le ocolim pe toate. Toţi suntem oameni, greşim şi se greşete faţă de noi. Important este să învăţăm întotdeauna ceva din aceste erori pentru a nu le repeta.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply