Toți vor să fii fericită… Dar nu mai fericită decât ei. 

                               Am citit demult că oamenii te pot ierta pentru orice, numai pentru fericire nu. Și mi s-a părut absurd și crud, eu credeam cu tărie în putere sincerității celor din jurul meu, în urările lor de bine și în consolările pe care mi le ofereau gratuit. O să fie bine, mi-au spus. Vei fi fericită mi-au spus. Și au avut dreptate. Știu că și-au dorit să găsesc fericirea, să trec peste tot ce mă ținea pe loc, să zâmbesc din nou fără niciun motiv.

                               Și când s-a întâmplat asta au plecat. Pentru că oameni te pot ierta dacă ești fericit, dar nu mai fericit decât ei. Problema e că noi nu avem nevoie de cineva care să ne fie alături numai atunci când ne e rău sau doar atunci când ne e bine. Avem nevoie de oameni care să ne fie alături mereu, oameni cărora să le fim la rândul nostru prezenți.

                               Toți vor să fii fericită… Dar nu mai fericită decât ei. Unii chiar nu pot suporta că viața ta merge mai bine decât a lor. Unii chiar nu au învățat că nu e bine să invidiezi fericirea nimănui dacă nu ai trăit și zilele mai puțin frumoase dinainte de ea, lacrimile, dezamăgirile și toate furtunile. 

                               Poate așa aflăm care ne sunt adevărații prieteni… Aceia care ne rămân alături și în cele mai bune, dar și în cele mai proaste momente ale vieții. Poate așa ne dăm seama care sunt oamenii pe care putem conta. Viața e plină de suișuri și coborâșuri, iar noi avem nevoie doar de aceia care nu au de gând să se piardă pe drum. 

                               Dintre oamenii care îți sunt alături atunci când ești fericită și cei care îți sunt alături doar atunci când ți-e greu… Nu alege pe nimeni. Alege-i pe cei care îți sunt alături mereu. Nu ai nevoie de cineva care să se hrănească cu nefericirea ta pentru a-și da seama că duce o viață mai bună și nici de cineva care să vrea o prietenie doar pentru că e comodă. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts