Toți îți spun să îi aștepți. Dar niciunul nu îți spune cât. Și întotdeauna tu ești de vină când se întorc, mult prea târziu, dar nu mai au la cine.

                             Toți îți spun să îi aștepți. Puțini sunt ăia care au curaj să te refuze din prima, să nu îți dea speranțe. Ei nu înțeleg că o respingere, oricât ar fi ea de brutală, e de preferat în locul unor promisiuni mincinoase. Toți au pretenția să îi tratezi într-un anume fel, să îi iubești așa cum vor ei, nu cum știi tu.

                             Habar nu au sau pur și simplu nu le pasă de faptul că fiecare merită să primească exact atâta iubire câtă oferă. Nici mai mult, nici mai puțin. Iar dacă începi să îi tratezi așa cum o fac ei, încep să te critice, să îți spună că te-ai schimbat. Nu vor să recunoască adevărul, și anume că ai început să fii ceea ce au trezit în tine.

                             Toți îți spun să îi aștepți. Dar niciunul nu îți spune cât. Și întotdeauna tu ești de vină când se întorc, mult prea târziu, dar nu mai au la cine. Tot tu ești de vină pentru nepăsările lor. Am început să mă întreb dacă m-am lăsat așteptată vreodată, dacă am dat la rândul meu speranțe false, dacă am creat iluzii vreunui om… Și îmi place să cred că nu am făcut-o. Mi-a plăcut să fiu sinceră și să nu amăgesc pe nimeni. 

                             Cred că toate au un motiv. Tot ce trăim. Toți oamenii pe care îi întâlnim. Și cred că eu a trebuit doar să îmi îndrept pașii către alți oameni, chiar dacă m-am încăpățânat uneori să bat prea mult pasul pe loc. A trebuit doar să deschid ochii și să îmi dau seama că nu are rost să alerg după acei oameni care îmi demonstrează că nu mă merită și că nu mă vor în viața lor. 

                             Nu mai am răbdare să aștept… Poate pentru că am așteptat prea mult. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts