Toate acele dezamăgiri pe care le-am trăit m-au făcut mai puternică. Și într-o oarecare măsură… Mai rece. 

                                În viață dezamăgirile ne lovesc atunci când ne așteptăm mai puțin… Și vin de la oameni pe care nu i-am crede în stare să ne dezamăgească vreodată. Dar nu putem alege ce lecții să primim, de la cine și în ce fel, așa-i? Nu primim ceea ce ne dorim sau ce merităm, nu mereu. 

                                Doar că unii nu te dezamăgesc doar. Te rup în bucăți, te frâng și te lasă cu sufletul la pământ. Dar nu îi poți trage la răspundere, oricât ți-ai dori. Poți doar să te ridici și să îți vezi de viața ta. Poți doar să te vindeci, să ierți, să uiți, să nu îți mai pese. Și poți să înveți din asta. 

                                Pe mine… Toate acele dezamăgiri pe care le-am trăit m-au făcut mai puternică. Și într-o oarecare măsură… Mai rece. Unii vor spune că sunt pretențioasă și greu de mulțumit sau rea și mofturoasă. Poate sunt puțin din fiecare sau poate nu sunt deloc. Dar am învățat să am grijă de mine pentru că alții nu au știut să aibă. Am învățat să nu mă mai atașez la fel de repede, să nu mai pun suflet la fel de ușor…

                                Am devenit mai rece… Dar asta nu mă va împiedica niciodată să iubesc sincer și să ofer tot ce am de oferit. Înseamnă că mă voi atașa mai greu și voi fi mai precaută pentru că mi-a fost înșelată încrederea. Înseamnă că în sufletul meu nu voi mai da voie oricui. Și sunt mai puternică… Iar asta înseamnă că dacă voi mai face alegeri greșite nu îmi va fi teamă să le îndrept. Nu îmi va fi teamă să spun ,,nu” sau să las în urma mea acei oameni care mă vor face nefericită. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts