Suntem străini. Suntem străini care se cunosc, care s-au iubit, care au dormit unul în brațele celuilalt. Suntem străini pe care îi leagă amintiri și obstacole depășite împreună.

                             Da, știu, suntem străini acum, deși avem împreună atâtea amintiri, atâtea secrete împărtășite. Îți știu mai bine decât oricine fricile și planurile de viitor, ambițiile. Îmi știi mai bine decât oricine deznădejdile, renunțările și motivele pentru care uneori nu am renunțat, deși aveam atâtea motive să o fac. 

                             Și totuși suntem străini. Suntem străini care se cunosc, care s-au iubit, care au dormit unul în brațele celuilalt. Suntem străini pe care îi leagă amintiri și obstacole depășite împreună. Suntem străini care, dacă se întâlnesc, nu au ce să își spună, de parcă nu am avea nimic în comun. Dar avem atâtea în comun. Sau cel puțin aveam. Cândva. 

                             Îmi cunoști toate toanele și cicatrici ale sufletului pe care nu le-am arătat nimănui. Îți cunosc nesiguranța din glas atunci când oricine altcineva ar putea jura că ești stăpân pe tine. Credeam că suntem făcuți unul pentru altul. Și am fost. Doar că pentru o perioadă mai scurtă decât ne-am fi așteptat. 

                             Poate că nu te voi mai strânge niciodată în brațe și nu te voi mai săruta vreodată de noapte bună. Poate că nu îmi vei mai simți niciodată mirosul pielii și nici nu te vei mai juca în părul meu. Poate că vom fi străini unul de altul, mai străini decât eram înainte să ne cunoaștem. Poate că ne vom schimba cu timpul și nu ne vom cunoaște atât de bine în viitor. Dar a fost o vreme în care amândoi am fi renunțat la orice și la oricine pentru celălalt. 

                             A fost o vreme în care nu am mai fost străini. Și oricât ne-am dori să uităm și să schimbăm ce a fost, nu vom reuși, pentru că a frumos, a fost al naibii de frumos. Iar acele momente fericite trăite împreună ne-au legat strâns. Poate că nu destul de strâns încât să ne rămânem, dar suficient încât să ne amintim unul de altul și să păstrăm o urmă de respect iubirii noastre. 

Foto: Camila Rubio Varón

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts