Sunt singură. Și ce? Asta nu înseamnă că nu sunt fericită. Nu înseamnă că viața mea nu merge bine. Nu înseamnă că nu mai există oameni care mă iubesc. Sunt singură și momentan mi-e bine. 

                                 Și dacă sunt singură, ce? Viața e frumoasă atunci când ai cu cine să o împarți, atunci când te așteptă cineva acasă și îți poartă de grijă. Dar asta nu înseamnă că nu poate fi la fel de frumoasă și atunci când o împarți doar cu tine. Pot avea și singură grijă de mine, mă pot surprinde, mă pot răsfăța și, cel mai important, toate astea mă fac să îmi dau seama că sunt o femeie independentă și că sunt capabilă să trăiesc pe propriile picioare. 

                                 Uneori avem nevoie să fim și singuri. Face parte din viață. Face parte din acel proces numit autocunoaștere pe care mulți am ajuns să îl neglijăm. Uneori avem nevoie să petrecem timp cu noi înșine pentru a ne face ordine prin gânduri, prin suflete, pentru a ne stabili alte priorități și pentru a face inventarul la tot ce avem și tot ce ne-am mai dori. Uneori singurătatea e un răgaz, o pauză care vindecă și atrage după sine noi ambiții, noi puteri. 

                                 Sunt singură. Și ce? Asta nu înseamnă că nu sunt fericită. Nu înseamnă că viața mea nu merge bine. Nu înseamnă că nu mai există oameni care mă iubesc. Sunt singură și momentan mi-e bine. Acum învăț să mă iubesc pe mine, cred că au fost momente în care pur și simplu m-am neglijat și m-am lăsat pe planul al doilea sau poate chiar mai mult, dar nu și acum. Mi-am dat seama că pentru a primi și pentru a le cere celorlalți iubire trebuie să mi-o ofer mai întâi eu. 

                                 Da… Acum învăț să mă iubesc. Și îmi voi lua atât cât timp va fi nevoie, apoi îi voi iubi și pe ceilalți, pe cei care îmi vor arăta că merită și că mă iubesc și ei. Dar singurătatea nu e o povară, nu e o pedeapsă… Însă pot vedea asta doar cei care încetează să judece prea aspru, cei care judecă fără să se gândească și la beneficii. 

 

 

 

 

 

Foto: Ionuț Coman Photographer

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts