Sunt oameni care te fac să te îndoiești de ei. Unii prin fapte, alții prin absența lor. Important e că timpul ne răspunde la întrebări atunci când e vorba despre caracterele celorlalți și ne arată care sunt aceia pe care să îi păstrăm cu grijă lângă noi. 

                        Felul în care cineva îți vorbește spune multe despre acel om. Dar sunt altele care vorbesc mai mult decât cuvintele. Ochii, gesturile, faptele. Toate astea cântăresc mai mult puse în balanță cu vorbele. Și cu toții ne-am confruntat cu situații în care cei pe care îi aveam în față promiteau și declarau atât de frumos încât ne-a fost greu să nu îi credem. I-am crezut. Apoi am fost dezamăgiți să aflăm că sunt vorbe care rămân doar atât și nu se materializează niciodată. 

                        Iar cu timpul începem să punem la îndoială toate promisiunile, din cauză că am fost dezamăgiți de prea multe ori și de prea mulți oameni care ne-au fost cândva dragi. Sunt oameni care te fac să te îndoiești de ei. Unii prin fapte, alții prin absența lor. Important e că timpul ne răspunde la întrebări atunci când e vorba despre caracterele celorlalți și ne arată cine sunt aceia pe care să îi păstrăm cu grijă lângă noi. 

                        Poate că timpul nu ne ajută să uităm, să iertăm sau să ne vindecăm, dar are frumoasa calitate de a scoate la iveală ce e mai bun și ce e mai rău în oameni. Dacă ai răbdare, nu trebuie să insiști, ei îi îți vor arăta singuri cine sunt de fapt și dacă e bine să ai încredere sau nu în vorbele lor. 

                        Bineînțeles, e greșit să îi pedepsim pe cei care abia și-au făcut apariția în viețile noastre pentru greșelile acelor oameni din trecut care au fost capabili să rănească adânc. Însă fiecare dintre noi are dreptul să își păstreze o marjă de siguranță atunci când vine vorba despre încredere. Pentru că încrederea deplină se câștigă în timp, nu se primește toată odată. Și nu putem fi acuzați pentru faptul că ne îngrijim de sufletele noastre. 

                        Cine merită încredere, iubire, apreciere, le primește, le prețuiește și nu le pierde, în niciun caz. Cine nu merită, indiferent cât primește, la un moment dat tot le va pierde. 

Foto: Joanna Nix

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts