Sunt genul de om care preferă și suportă adevărul chiar și atunci când nu e prea plăcut. Nu mă minți, nici dacă ai impresia că îmi va face bine. 

                     Unele valori, deși ni se par normale și comune, nu mai sunt atât de des întâlnite. Cum ar fi sinceritatea. Oamenii nu mai sunt sinceri în totalitate. Și cred că toți trecem prin asta. Nu suntem sinceri, iar ceilalți nu sunt sinceri cu noi atât cât s-ar putea. Și totuși… Mă număr printre acei puțini oameni care preferă sinceritatea, deși asta înseamnă să nu am prea mulți prieteni. 

                     Sunt genul de om care preferă și suportă adevărul chiar și atunci când nu e prea plăcut. Nu mă minți, nici dacă ai impresia că îmi va face bine. Minciunile nu fac aproape niciodată bine, și atunci când îl fac, cu siguranță nu au fost minciuni în totalitate, ci doar omisiuni de moment care au avut rolul de a nu strica vreo surpriză. 

                     Pe mine să nu mă minți. Am ajuns într-un punct în care mi-e greu să mai iert minciuni. Poate pentru că m-au mințit prea mulți pe care i-am iubit, prea mult. Poate pentru că am iertat de prea multe ori și aproape întotdeauna greșelile s-au repetat. Spune-mi adevărul, nu contează că mă va durea sau că mă va face să zâmbesc. Sunt destul de puternică să suport și destul de matură încât să apreciez adevărul. 

                     Și să mă ierți dacă am să îți par dură sau aspră sau doar prea directă. Dar cred că doar așa pot construi relații stabile cu oamenii din jur, doar fiind sinceră. Nu pot servi minciuni dulci și frumoase doar pentru a mă face plăcută. Vreau să fiu apreciată pentru ceea ce sunt, nu pentru că le spun oamenilor ce vor să audă. Și cu siguranță îi voi aprecia pe cei care sunt ei înșiși cu mine. 

                     Sunt genul de om care nu poate avea încredere în cei care nu oferă sinceritate. 

Foto: Soroush Karimi

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts