Sufletul aşteaptă şi cere. Uneori cere fără să mai poată aştepta, iar alteori aşteaptă fără să mai ceară.

                                          Sufletul aşteaptă şi cere. Uneori cere fără să mai poată aştepta, iar alteori aşteaptă fără să mai ceară.

                                          Sufletul aşteaptă şi cere, în special iubire, mai mereu iubire pentru că se hrăneşte cu ea şi cu fericirea pe care o aduce după sine. El cere fără să mai poată aştepta. Vrea şi vrea pe moment pentru că uneori aşteptarea e o pedeapsă, e o otravă amară care usucă şi degradează. Uneori aşteptarea nu face decât să sporească doruri adânci care nu vor să plece, nu vor să ofere răgaz sau măcar iluzia unei eventuale fericiri. Sufletul mai cere şi fără să aştepte, face tot posibilul să obţină, mai ales sufletul unei femei însetate de iubire, sătulă de impostori şi minciuni… Mai ales sufletul unei femei…

                                          Dar alteori sufletul aşteaptă fără să ceară pentru că a cerut prea mult şi n-a primit încă răspunsul potrivit. Aşteaptă iubire fiind resemnat cu ideea că aceasta nu ocoleşte inima în care trebuie să facă popas. Şi tot aşteaptă. Cheamă cu glas mut şi tot speră…  

                                          La început cerem iubire pentru că o dorim ca pe ceva ce ni se cuvine în întregime… Poate ni se cuvine sau poate nu… Apoi apar dezamăgirile unele după altele şi realizăm că ceea ce ni se cuvine nu este ceea ce primim de la viaţă. Realizăm că sentimentele nu se cer, nu se cerşeşc, nu se aşteaptă, doar se primesc, se acceptă ca atare, ca un dar frumos de la viaţă. Realizăm că oamenii pe care îi dorim în vieţile noastre nu sunt mereu cei de care avem nevoie. Poate noi nu suntem cei de care ei au nevoie. Dumnezeu ne poartă pe căi ocolite către destinaţiile finale ale diferitelor planuri din vieţile noastre, dar mereu ne duce acolo unde trebuie să ajungem.

                                          După cât am cerut fără să aştept, am rămas fără putere în glas, aşa că acum aştept fără să mai cer. Oamenii care trebuie să ajungă în sufletul meu vor ajunge oricum, căci aşa trebuie.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply