…Suflet îndrăgostit – Priveam pe fereastră, dar nu vedeam nimic.

                                     Mă aşezam la fereastră cu nelipsita cană de cafea lângă mine. Mă ascundeam în spatele draperiei, iar pervazul mi-era loc de şedere. Priveam pe fereastră, dar pe o altă fereastră decât cea din faţa ochilor mei. Aceea nu mai era capabilă să îmi ofere ceva de văzut, mă uitam dincolo de ea, atât de ,,dincolo de ea” încât îmi vedeam gândurile şi nimic altceva.  Priveam pe o fereastră îndepărtată de mine, dar aproape de suflet… Şi câtă linişte era acolo. Sorbeam mecanic şi  rar din cafeaua care se răcea tot mai mult, iar milele se transformau în secunde. Eram departe…

                                     Priveam pe fereastră şi nu vedeam nimic. Îmi vedeam doar gândurile şi le ascultam. De ce? Pentru că iubeam, iar iubirea îmi amorţea toate simţurile. Eram toată numai iubire. Şi eu şi tot ce mă înconjura. La fereastra sufletului meu era linişte. Era frumos. Eram eu. Era iubire. La fereastra sufletului meu nu mă deranja nimeni. Puteam visa. Puteam dori. Puteam cere şi puteam primi orice voiam. Eram…

                                     …Suflet îndrăgostit – Priveam pe fereastră, dar nu vedeam nimic, iar milele erau secunde ce se scurgeau dintr-o floare. Muzică mi-erau bătăi de aripi de fluturi din hârtie, iar timpul parfumat cu nuanţe de violet-albăstrui, împietrise. 

                                     Atunci când priveşti pe fereastră şi de fapt nu vezi nimic, să ştii că te-ai îndrăgostit. Dacă e linişte, iar gândurile-ţi năvălesc în cap în chip şoptit, să ştii că mergi deja pe drumul spre iubire şi eşti foarte aproape de ea. 

                                     Frumos sentiment mai e iubirea… Cel mai frumos… Îţi înghite toate simţurile şi pune stăpânire pe tine. Şi nu iartă pe nimeni. Nu, nu… Pe nimeni.

                                    Eu am lăsat cafeau pe foc şi trebuie să mă întorc la ea. Seara mă cheamă la fereastră, dar nu ştie că nu pe ea o voi admira. Nu ştie că în câteva minute va fi dată uitării. O seară plăcuta !

Foto: We Heart It

ceasca-de-ceai

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply