Stai liniștit, într-o zi te va frânge și pe tine cineva la fel de tare cum i-ai frânt tu ei inima.

                        Unii bărbați sunt mândri că au făcut câteva femei să sufere pentru ei. Au impresia că li se cuvine totul, atât iubirea cât și lacrimile. Dar e nedrept. Pentru că nimeni, niciodată, nu va merita suferința oamenilor care îl iubesc. 

                        Îl aud povestindu-le altora, cu mândrie, cât suferă sau cât a suferit ea după el. Și nu regretă. Nu regretă greșelile și cuvinte spuse, nu regretă faptele pe care nu le-a făcut, gesturile, lacrimile, tristețea. Nu regretă nimic. Pentru unii bărbați, suferința femeilor e un motiv în plus pentru a-și crește vanitatea și orgoliul. Se cred mai bărbați decât ceilalți, decât aceia care își fac femeile fericite. Dar nu sunt. Cu siguranță nu sunt. 

                        Numai că Dumnezeu e sus și are grijă ca toate nedreptățile să se repare. Nicio nedreptate nu rămâne nepedepsită, în special când vine vorba despre iubire. Să nu te bucuri niciodată  de lacrimile ei când sunt amare iar tu ești motivul lor. Să nu îți ungi orgoliul acela ruginit cu ele. 

                        Stai liniștit, într-o zi te va frânge și pe tine cineva la fel de tare cum i-ai frânt tu ei inima. Și vei vedea cât doare. Îți vei dori să fi fost mai matur și mai înțelept, să fi apreciat ce îți oferea și ce aveai. Îți vei dori să fi făcut totul mai bine și cu mai mult simț de răspundere. 

                        Îți vei da seama că nu ai meritat-o. Că nu ia-i meritat lacrimile și tristețea, nopțile pe care le-a pierdut gândindu-se la tine.Îți vei da seama că nu i-ai meritat nici zâmbetele și fericirea, nici iubirea și căldura cu care te îmbrățișa. Va fi mult prea târziu. Dar măcar vei învăța că nu ai fost deloc bărbat mândrindu-te cu nefericea pe care i-ai provocat-o.

                        Te va durea la fel de tare într-o zi. 

Foto: Clarisse Meyer

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts