Spune „Te iubesc”, „Îmi pare rău!”, „Îmi lipsești.” și iartă ori de câte ori se poate. Nu facem niciodată de prea multe ori toate astea. 

                     Spune că iubești. Spune-le ce simți tuturor oamenilor pe care îi iubești. Nu lăsa sentimentele să rămână un secret și nu le da voie să pară mai mici decât sunt doar pentru că nu le dai glas prea des. Nu poți spune niciodată prea des că iubești la fel cum nu poți niciodată să auzi de prea multe ori că ești iubit. Iar când cuvintele sunt întărite de fapte, totul devine și mai frumos. 

                     Spune că îți pare rău atunci când greșești și regreți că ai greșit. Poate părerile tale de rău nu vor fi suficiente, dar poate vor fi. Nu ai de unde să știi. Așa că nu lăsa niciodată cuvintele sau, mai bine spus, tăcerile să te îndepărteze de oamenii pe care nu vrei, sub nicio formă, să îi pierzi. Nu da voie orgoliului să fie mai puternic decât legăturile dintre tine și cei dragi. 

                     Spune că îți e dor, dar și demonstrează. Pentru că e sublim să știi că celălalt simte pentru tine și se gândește la tine suficient cât să îi lipsești. La fel cum e frumos să fii conștient că sentimentele tale sunt suficient de puternice încât să duci dorul. Chiar dacă uneori e supărător și doare. 

                     Și iartă. Iartă de fiecare dată când se poate, de fiecare dată când greșelile nu sunt suficient de mari încât să producă rupturi și despărțiri definitive. Iartă… Pentru că sufletul tău e mai bun decât al unui om care poartă ranchiună și rănește. Pentru că e omenește să greșim și e divin să iertăm. 

                     Spune „Te iubesc”, „Îmi pare rău!”, „Îmi lipsești.” și iartă ori de câte ori se poate. Nu facem niciodată de prea multe ori toate astea. 

Foto: Matthew T Rader

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts