Și totuși…

                       O să te iubească. Dacă vei fi prezent, vei fi tu însuți și vei mai fi și sincer pe deasupra, o să te iubească. Pentru că ea asta caută. Nu vrea cadouri scumpe și atenții, se va mulțumi cu câte o floare din când în când și nu îți va cere prea mult. Niciodată. O să te iubească dacă vei ști să o accepți așa cum e și să o iubești frumos, atât în doi cât și în văzul tuturor. 

                       Te va face fericit. Pentru că femeia are o datorie a ei, nespusă, de a nu rămâne niciodată în urmă când vine vorba de suflet, de a oferi sentimente. Nu îi place să se simtă datoare, deși nu de asta iubește. Ea iubește pentru că așa îi cere inima și iubește în așa fel încât să nu aibă vreodată îndoieli că ar fi putut face mai mult. 

                       Și totuși…

                       Oricât de mult ar iubi, oricât ar investi într-o relație, oricât de mult și-ar dori să poată schimba ceva, dacă simte că locul ei nu mai e acolo unde se află, dacă simte că brațele care o îmbrățișează nu îi mai aparțin sau dacă începe să aibă îndoieli simțind ezitări, să știi că va putea pleca. 

                       Pentru o vreme, femeia e sclava iubirii și a bărbatului pe care îl iubește. Dar de la o vreme nu mai e. Învață că fericirea nu ți-o merită nimeni dacă nu ți-o poate oferi înapoi și că, oricât ai încerca, nu poți trăi la nesfârșit cu amintirile dacă prezentul nu îți oferă motive să rămâi. Amintirile nu sunt un motiv destul de puternic. Nu pentru totdeauna. 

                       Și totuși…

                       Când iubești trebuie să te dezbraci de tot, dar doar în ultimul rând de haine. Trebuie să te dezbraci de orgoliu și de temeri, de inhibiții și frici, de iubirile din trecut și de greșelile pe care le-ai făcut. Trebuie să fii prezent cu sufletul, cu totul și să îți dai seama că nu e greu să cucerești o femeie, ci să îi dai motive să rămână alături de tine toată viața. 

Foto: S A R A H ✗ S H A R P

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts