Şi nu mai merge… Nu pentru că nu te-aş mai iubi, căci te iubesc, ci tocmai pentru că m-am săturat să iubesc eu pentru amândoi.

                                      Şi nu mai merge… Nu pentru că nu te-aş mai iubi, căci te iubesc, ci tocmai pentru că m-am săturat să iubesc eu pentru amândoi.

                                      Cred că vine o vreme în care te saturi să aştepţi o iubire veche. O iubire care doar a fost şi nu mai poate fi. Cred că mi-a ajuns. Mi-a ajuns să te iubesc atât, să îţi caut mereu scuze şi să sper… Să sper degeaba. Aş vrea să îţi las chiar aici toată iubirea pe care ţi-o port. Aş vrea să plec împăcată cu mine însămi şi să nu îmi fie teamă că voi suferi. Dar pe cine mint? Încerc să mă mint pe mine? Nu o să pot. O să continui să te iubesc ceva vreme, dar nu aşa ca acum. Nu te voi iubi sperând că mă poţi iubi şi tu din nou, am să te iubesc sperând că o să epuizez toate sentimentele şi îmi vei deveni indiferent. Poate îmi voi dori să te urăsc, dar nici asta nu voi putea. Am trăit şi momente frumoase şi, deşi golul despărţirii le înghite pe toate, într-un colţ de suflet tot îmi vei rămâne.

                                      Nu mai merge. Acum ştiu. Acum sunt sigură. Nu mai pot să iubesc eu şi pentru tine. E epuizant. Nu ai cum să ştii, dar atunci când iubirea ajunge să te sece de puteri, ar trebui să te întrebi de ce… Aşteptarea te epuizează. Întrebările te frământă. Neîncrederea te macină. Iar mai apoi adevărul te ucide.

                                      Dar când nu mai poţi, când nu mai suporţi şi nu mai vrei să aştepţi, răspunsurile vin singure. La început nu le accepţi. Dar, treptat, realizezi că sunt cele corecte şi ştii ce ai de făcut… Trebuie să cauţi omul pe care să îl poţi iubi toată viaţa… Şi, foarte important, acel om care te poate iubi toată viaţa. Asta ai de făcut.

                                      …Şi nu mai merge… Nu pentru că nu te-aş mai iubi, căci te iubesc, ci tocmai pentru că m-am săturat să iubesc eu pentru amândoi…

Foto: We Heart It

large (29)

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • Pe vremuri, cind bunicu’ mai exista , era suficient o ….palma sa nu mai visezi fluturi! Ca aveai suficienti copii si nu te plictiseai „sa iubesti doar tu”….Civilizatia moare cu feminismul prost inteles…Ai crescut cu ideea ca intr-o zi vei fi imbracata intr-o rochie alba de regina si…juraminte pe care le vei tine pe viata! Acum, prea multe nuvele sau societatea nu iti mai pune eticheta si fostul nu mai e bun ca a venit tarziu si se terminasera florile ….. De trefla sau de pica?

 • Feminismul prost înţeles e acel feminism dus la extrem, care ajunge să marginalizeze bărbaţii. Eu nu fac asta. Eu am luat apărarea bărbaţilor de multe ori. Dar să fim serioşi, în mintea lor, bărbaţii mereu se vor crede superiori. Eu sunt feministă doar într-o oarecare măsură. Fiecare înţelege ce şi cum vrea.

 • Tu, citind aceste rânduri, crezi că ești un bun exemplu pentru societate? Mie mi se pare că aberezi crunt. M-am săturat de semidoctism vândut la colț de „internet”. N-am putut să diger nici acel „trebuie” care mă face să cred că tu pretinzi a deține adevărul suprem. În concluzie, ceea ce afirmi tu reprezintă, prin prisma sufletului tău, adevărata iubire. Am înțeles, pe alocuri, esența a ceea ce ai dorit să sugerezi, însă exprimarea deficitară poate induce în eroare tinere adolescente care nu știu să distingă pseudo-iubirea de adevărata iubire din viața lor. Spor la aberat!

 • COMMENTS (3)

  1. mona 11th decembrie 2015 at 09:47 -

   Tu, citind aceste rânduri, crezi că ești un bun exemplu pentru societate? Mie mi se pare că aberezi crunt. M-am săturat de semidoctism vândut la colț de „internet”. N-am putut să diger nici acel „trebuie” care mă face să cred că tu pretinzi a deține adevărul suprem. În concluzie, ceea ce afirmi tu reprezintă, prin prisma sufletului tău, adevărata iubire. Am înțeles, pe alocuri, esența a ceea ce ai dorit să sugerezi, însă exprimarea deficitară poate induce în eroare tinere adolescente care nu știu să distingă pseudo-iubirea de adevărata iubire din viața lor. Spor la aberat!

   Reply
  2. Resi 14th septembrie 2015 at 15:19 -

   Pe vremuri, cind bunicu’ mai exista , era suficient o ….palma sa nu mai visezi fluturi! Ca aveai suficienti copii si nu te plictiseai „sa iubesti doar tu”….Civilizatia moare cu feminismul prost inteles…Ai crescut cu ideea ca intr-o zi vei fi imbracata intr-o rochie alba de regina si…juraminte pe care le vei tine pe viata! Acum, prea multe nuvele sau societatea nu iti mai pune eticheta si fostul nu mai e bun ca a venit tarziu si se terminasera florile ….. De trefla sau de pica?

   Reply
   • Dama De Trefla 18th septembrie 2015 at 20:07

    Feminismul prost înţeles e acel feminism dus la extrem, care ajunge să marginalizeze bărbaţii. Eu nu fac asta. Eu am luat apărarea bărbaţilor de multe ori. Dar să fim serioşi, în mintea lor, bărbaţii mereu se vor crede superiori. Eu sunt feministă doar într-o oarecare măsură. Fiecare înţelege ce şi cum vrea.

    Reply

  Leave a Reply