Și dacă sunt singură, ce?

                                    Nu mai are voie omul să își pună ordine în gânduri, în suflet, în viață. Imediat apar ceilalți și critică, pun etichete, te judecă și își fac loc în viața tă fără să le fi dat voie. Au pretenția să știe tot, umblă în trecut și nu îți dau pace. Au pregătite câteva pretexte ieftine și toți pretind că vor să te ajute, dar aceia cărora le pasă cu adevărat, aceia care chiar vor să ajute, nu sunt nevoiți să te întrebe ce s-a întâmplat pentru că ei știu deja. Nu te întreabă cu ce te pot ajuta, ei te ajută pur și simplu. 

                                    Și până la urmă, dacă sunt singură, ce? Am fost educată să mă descurc singură, pe toate planurile, atât material cât și sentimental. Am fost învățată să nu depind de oameni și să nu îmi leg fericirea de ei pentru că într-o zi ei ar putea pleca. Dar am făcut-o. Și oamenii au plecat. Iar eu am rămas singură și am reușit să învăț să fiu fericită chiar și așa. Știu că nu voi renunța niciodată la acest obicei, știu că îi voi pune mereu pe ceilalți pe primul loc, dar mai știu că mă voi putea ridica de fiecare dată când voi fi doborâtă de propriile-mi sentimente, de cei pe care îi iubesc. 

                                    Singurătatea mea nu e o povară sau o pedeapsă, e o alegere. Am ales să fiu singură pentru că încă nu am întâlnit bărbatul potrivit, pe acela pe care să îl cred când îmi spune că îmi va fi alături pentru totdeauna. Eu nu sunt singură pentru că nu pot găsi bărbați interesați de mine. Atunci când o femeie dorește un bărbat, face tot posibilul să îl cucerească, apoi se lasă cucerită. Eu sunt singură pentru că nu mai am chef să las orice nemernic să îmi intre în suflet, nu mai am putere să iert prea multe greșeli ale aceluiași bărbat în care mi-am pus toate speranțele. Sunt singură pentru că e mai bine pentru o vreme. Vreau să îmi fac ordine în suflet. Așa că toți nemulțumiții sunt invitați să tacă. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts