Şi-am iubit atât de mult încât am realizat că n-am pe cine.

Şi-am iubit atât de mult încât am realizat că n-am pe cine. Problema cu iubirea e mereu la oameni. Eu am iubit mult. Am iubit la fel cum iubeşte la rândul său fiecare femeie. Am iubit de parcă ştiam că altă dată n-am să mai iubesc vreun alt bărbat şi trebuia să consum toate sentimentele pe cel pe care îl aveam în suflet la momentul respectiv. Era singurul, unicul, cel pe care îl visam când dormeam, dar şi cu ochii deschişi. Cred că femeile ajung să trăiască prin intermediul bărbaţilor lor. Şi greşesc. Din această cauză, mai apoi suntem obligate să ne simţim viaţa încheiată dacă ei pleacă, dacă ignoră sau neglijează.

Iubind prea mult am realizat că n-am pe cine. Dacă aş fi iubit la fel de puţin probabil că nu mi s-ar fi părut nimic nelalocul lui, totul ar fi fost firesc şi m-aş fi complăcut în acea minciună care îmi dicta că totul e bine şi că nu am de ce să îmi fac griji. Dar când tu eşti dispus să oferi toul şi chiar mai mult, când tu nu faci decât să te gândeşti la binele celuilalt şi nu faci decât să te cosumi într-o relaţie care a început prin a fi frumoasă dar care nu poate deveni şi mai frumoasă, ci din contră… Atunci începi să faci comparaţii fără să vrei. Începi să vezi cât oferi şi cât prieşti. Cât porţi de grijă şi cât eşti de neglijată. Fără să vrei şi fără să îţi convină ce afli, îţi dai seama că nu ai de-a face cu marea iubire a vieţii tale, ci cu un simplu bărbat care iubeşte cât poate, dar nu poate cât cel care îţi este destinat pentru întreaga viaţă.

Iubind prea mult, poţi realiza că nu iubeşti pe cine trebuie pentru că nu te iubeşte cât trebuie, adică nu prea e iubire… Iubirea funcţionează ca un întreg, nu se poate cu jumătăţi de măsură. Viaţa e prea scurtă şi prea aglomerată ca să o pierdem cu iubiri care nu ne pot întregi. Merităm măcar acest răgaz numit iubire.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply