Secretul pentru a găsi fericirea, iubirea sau omul potrivit este să nu le cauți niciodată. 

                     Eu nu mai caut oameni sau sentimente. Nu mai caut stări și emoții. viața trebuie trăită ca atare, exact așa cum e, fără să grăbim și fără să amânăm anumite lucruri. Și uneori ne săturăm să căutăm sau obosim să mai sperăm. Și începe să ne doară nenorocul. Sperăm să aflăm vreun secret bine păstrat, bine ascuns al fericirii și al tuturor acelor lucruri pe care ni le dorim.

                     Iar un astfel de secret chiar există, doar că e accesibil oricui. Secretul pentru a găsi fericirea, iubirea sau omul potrivit este să nu le cauți niciodată. Pentru că se întâmplă să nu întâlnim acel ceva sau pe acel cineva la care visăm de multă vreme nici după căutări îndelungate. Și se întâmplă să găsim fără să căutăm, fără să mai sperăm și fără să mai avem așteptări de vreun fel. 

                     Viața ne surprinde mereu, iar acele lucruri care trebuie să se întâmple, se întâmplă. Oamenii sortiți să fie împreună, se găsesc cumva. Sentimentele menite să fie trăite găsesc o cale să înflorească chiar și în acele suflete în care crezi că nimic nu mai poate crește din cauză că au fost rănite prea tare. 

                     Ia viața ca atare, încearcă să nu te întrebi prea mult ce ar fi fost dacă ai fi ales altfel pentru că nu mai poți schimba trecutul. Încearcă să nu te mai necăjești pentru toate răutățile și obstacolele. Dă-ți timp ție, oricât ai nevoie. Dă-le timp și celorlalți. Dă-i timp timpului să le așeze pe toate așa cum trebuie și ai încredere în tine, în tot ce îți este pregătit. Oamenii buni primesc ce e mai bun, deși, din când în când, au parte și de lecții fără de care nu ar ști să aprecieze ceea ce au. 

Foto: Sean Stratton

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts