Se întâmplă să căutăm fericea departe, foarte departe, fără să o găsim… Iar ea să se afle de fapt chiar lângă noi, doar la un pas. Trebuie doar să fim atenți și să nu întârziem prea mult. 

                  Cred că de fapt lucrurile frumoase și oamenii minunați nu sunt niciodată prea departe de noi. Ne așteaptă. Dar câteodată noi suntem orbi sau doar căutăm în altă parte. Avem așteptări mari de la alți oameni care ne dezamăgesc și sperăm să găsim fericirea acolo unde ea nu există pentru noi. 

                  Se întâmplă să căutăm fericea departe, foarte departe, fără să o găsim… Iar ea să se afle de fapt chiar lângă noi, doar la un pas. Trebuie doar să fim atenți și să nu întârziem prea mult până să facem acel pas. 

                  Alergăm după oameni care nu au timp și nici sentimente pentru noi. Nu pentru că nu vor, ci pentru că nu pot, pentru că nu ne sunt sortiți sau potriviți, deși noi ne încăpățânăm să credem că se înșală. Sperăm să găsim fericire și împlinire acolo unde au găsit-o alții sau acolo unde vrem noi să se afle, fără să ne gândim că de fapt ceea ce vrem nu este întotdeauna și ceea ce avem nevoie. 

                  Suntem capabili să mutăm munții pentru persoane care nu ar ridica un pai pentru noi și îi neglijăm adesea pe cei care ar trece oceane pentru câteva zâmbete oferite în grabă. 

                  Greșim. Greșim mult când vine vorba despre priorități și despre oamenii care merită să facă parte dintre ele. Greșim când ne încăpățânăm să nu privim alături sau puțin mai în spate. Greșim pentru că e normal să o facem și pentru că așa învățăm cel mai bine. Greșelile sunt cel mai dur și cel mai bun profesor. Iar noi avem nevoie de multe lecții pentru a ne șlefui și pentru a putea aprecia mai mult lucrurile frumoase și oamenii minunați care apar în viețile noastre. 

                  Dacă simți că mai e vreun pas pe care trebuie să-l faci, fă-l. Nu aștepta, nu amâna. Sunt momente care nu suportă amânare prea mare. 

Foto: Thorpe Mayes

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts