Scrisoare către cel care nu ştie să citească…

                                             Am încercat să ne înţelegem prin cuvinte, dar a fost imposibil pentru că tu nu ştiai să asculţi, nu prea voiai să vorbeşti, aşa că n-am comunicat unul cu celălalt prea mult. Ai putea să mă contrazici spunându-mi că nu e adevărat, că ne spuneam orice şi nu ne ascundeam unul de celălalt, dar nu e aşa… Ne spuneam orice, dar acel orice se regăsea în suflet? Dacă ar fi fost acolo, acum încă ar fi.

                                             Am încercat să-ţi scriu în gesturi tot ce mă face fericită, tot ce mă nemulţumeşte, tot ce vreau de la tine şi tot ce-ţi dau de la mine din suflet. N-ai fost capabil să citeşti. Atunci când ţi-a convenit, ai fost fericit, atunci când nu, m-ai ignorat şi atât. N-ai încercat să mergi dincolo, n-ai încercat să înţelegi, la fel cum n-ai vrut să asculţi… Să mă asculţi.

                                             Ţi-am scris în priviri sentimente pe care n-aş fi putut să ţi le transmit altfel, cuvinte pe care nu le-a născocit nimeni până acum şi pe care nici eu n-aş fi fost capabilă să le inventez, doar să le trăiesc. Ţi le-am arătat privindu-te cu dor atunci când erai lângă mine, cu iubire atunci când părea că nu mă mai iubeşti şi cu foc atunci când simţeam că mă sting după o privire de-a ta care să mi se întoarcă înapoi. Dar n-ai văzut nimic, n-ai fost capabil să citeşti asemeni unui analfabet. 

                                             N-am scris nimic doar pe înţeleseul meu sau al tău, am scris totul pe înţelesul nostru, al amândurora, însă se pare că n-am vorbit niciodată aceeaşi limbă. Îţi scriu ţie, cel care nu ştie să citească, în speranţa că te-ai mai deşteptat de când nu mai suntem împreună. Aş vrea să nu mai faci aceleaşi greşeli cu alţi oameni, pentru că aceiaşi oameni cărora le-ai greşit nu mai sunt acolo unde ştiai că-i găseşti mereu. Învaţă să citeşti în gesturi, în suflet, în priviri şi-ai să înveţi să fii fericit… Sau nu învăţa nimic şi vei rămâne… Singur!

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply