Să ştii că nu voi accepta niciodată să fiu a doua opţiune. Să ştii că nu voi accepta niciodată să trăiesc lângă un om care nu mă tratează ca pe o alegere. Să ştii foarte bine asta!

                                  Întreaga viaţă e despre alegeri, dragul meu. Inclusiv iubirea e despre alegeri. Ar trebui să iubim un om şi să alegem să îl facem fericit, să trăim lângă acel om şi să îi facem viaţa mai frumoasă, dar nu ar trebui să ne alegem un om şi mai apoi să îl iubim pentru că nu aşa funcţionează iubirea. Ar trebui să alegem să fim mai buni şi să fim oameni, deşi alegem tot mai des să rănim şi să ne lăsăm aşteptaţi… Deşi alegem tot mai des să nu le spunem lucrurilor pe nume şi să ne prefacem că totul merge bine atunci când de fapt nu ne este deloc bine. 

                                  Am ales să refuz să mai fiu vreodată opţiunea cuiva. A doua opţiune, a mia opţiune. Am ales să îmi deschid sufletul doar în faţa celui pentru care am să fiu o alegere, dacă tot e vorba despre asta în viaţă, dacă tot am stabilit că întâi iubim şi apoi alegem ce facem cu iubirea. 

                                  Şi da… Cândva am fost o opţiune, dar asta doar pentru că am iubit prea mult, am aşteptat prea mult şi poate am şi iertat prea mult. Asta pentru că nu am avut curaj să renunţ, îndrăzneală să spun ,,nu” şi putere să îmi dau seama că pot merge mai departe şi singură, deşi mă tem de singurătate… 

                                  Şi într-un final, nu… Nu aş mai face aceleaşi greşeli, nu aş mai ierta atât, nu aş mai aştepta atât şi nu m-aş mai teme atât. Cred că am învăţat să fiu puternică sau să îmi asum faptul că sunt puternică… Nu ştiu… Cert e că acum mi-e greu să mai aştept şi mi-e mai uşor să renunţ la cei care au renunţat la mine. 

                                  Să ştii că nu voi accepta niciodată să fiu a doua opţiune. Să ştii că nu voi accepta niciodată să trăiesc lângă un om care nu mă tratează ca pe o alegere. Să ştii foarte bine asta!

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts