Să ştii că mi-e dor… De tot ce am fi putut fi şi nu am fost. De tot ce am crezut că eşti, dar nu ai fost. Mi-e dor de o iubire pe care am crezut că am trăit-o, dar de care, se pare, că nu am avut parte.

                              E greu să îţi fie dor… De orice fel. E greu să ai mereu impresia că cel pe care îl iubeşti va fi din nou al tău şi că te va face fericită, aşa cum, poate, niciodată nu a reuşit. E greu să aştepţi pe cineva care, poate, nu se va întoarce niciodată la tine. Dar nouă ne e dor… Deşi ştim că aşteptăm degeaba, deşi suntem conştiente de faptul că oamenii nu se schimbă şi că, cei mai mulţi dintre ei, dacă au rănit o dată o vor face şi a doua oară. 

                              Aşa că… 

                              Să ştii că mi-e dor… De tot ce am fi putut fi şi nu am fost. De tot ce am crezut că eşti, dar nu ai fost. Mi-e dor de o iubire pe care am crezut că am trăit-o, dar de care se pare că nu am avut parte. Mi-e dor de momentele în care te strângeam în braţe având certitudinea că eşti sincer cu mine, nu de acelea în care mă îndoiam de tot ce mi-ai spus sau ai făcut vreodată. 

                              Mi-e dor de un om care nu a fost niciodată aşa cum am crezut că e, de o iubire care nu a fost niciodată atât de reală pe cât am sperat că e… Mi-e dor de mine, cea care iubea cu o intensitatea inimaginabilă, cea care ar fi putut face orice pentru un om… Pentru un om care nu este cine a pretins mereu că este. 

                              Dar să ştii că toate astea se pot schimba. Putem uita oameni sau cel puţin ei ne devin indiferenţi. Putem uita iubiri, mai ales atunci când ne dăm seama că nu au fost reale. Şi putem merge mai departe, deşi ne e dor, deşi ne e greu, deşi suferim. 

                              Una dintre părţile bune la a-ţi fi dor este că înveţi că meriţi mai mult şi că… Dorul trece. Dorul chiar trece, deşi mai greu decât iubirea. 

Foto: Felicia Simion

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts