Să spui că iubeşti, să oferi câteva gesturi, să fii tandru, nu înseamnă neapărat că iubeşti. Dar să fii prezent atunci când celălalt e fericit sau trist, să îi atingi sufletul, să îi porţi de grijă, să îl respecţi, să ştii să fii acel om care chiar dă cuvântului ,,iubire” un sens, asta înseamnă să iubeşti cu adevărat.

                                E trist că am ajuns să înţelegem atât de greşit ce înseamnă iubirea. Să faci dragoste cu ea, să îi spui că o iubeşti, să o amăgeşti cu vorbe calde şi dulci, să o îmbrăţişezi şi să dormi lângă ea nu înseamnă neapărat că o iubeşti. Nu înseamnă neapărat că ea se află în sufletul tău. Ajungi să spui în mod automat că iubeşti, fără să te gândeşti la ce simţi de fapt, fără să simţi acel fior în suflet, în oase şi în fiecare centimetru al fiinţei tale. Ajungi să îmbrăţişezi şi să oferi gesturi doar pentru că numai aşa funcţionează lucrurile, aşa oferi cât să fie liniştită lângă tine. Dar nu înseamnă că o iubeşti.

                                O iubeşti cu adevărat atunci când îţi cere sufletul să fii lângă ea în fiecare clipă importantă şi nu numai, atunci când vrei să râzi alături de ea, atunci când vrei să îi oferi un umăr pe care să se odihnească. O iubeşti cu adevărat abia atunci când te străduieşti să o înţelegi, să îi învingi temerile, să o asculţi şi să îi mângâi sufletul, nu doar trupul. O iubeşti cu adevărat atunci când visezi alături de ea, atunci când îţi faci planuri de viitor din care e nelipsită, nu atunci când doar faci dragoste sau pur şi simplu doar dormi lângă ea. Şi…. O iubeşti cu adevărat atunci cât o respecţi destul cât să fii sincer cu ea, cu tine, cu voi. Atunci când admiţi că ai greşit, când eşti dispus să vorbeşti, să repari, să asculţi, atunci când laşi la pământ orgoliul şi nu construieşti ziduri între tine şi ea. 

                                Există diferenţe între iubirea adevărată şi ceea ce credem a fi iubire. Să spui că iubeşti, să oferi câteva gesturi, să fii tandru, nu înseamnă neapărat că iubeşti. Dar să fii prezent atunci când celălalt e fericit sau trist, să îi atingi sufletul, să îi porţi de grijă, să îl respecţi, să ştii să fii acel om care chiar dă cuvântului ,,iubire” un sens, asta înseamnă să iubeşti cu adevărat.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts