Să nu te căieşti că ţi-ai dat seama târziu de faptul că nu era ceea ce meriţi. Să te bucuri că nu ţi-ai dat seama prea târziu şi că nu ai pierdut tot timpul degeaba.

                                           Să nu te căieşti că ţi-ai dat seama târziu de faptul că nu era ceea ce meriţi. Să te bucuri că nu ţi-ai dat seama prea târziu şi că nu ai pierdut tot timpul degeaba.

                                           Regretul va exista întotdeauna. Acel regret că ai fi putut schimba mai devreme ceea ce ţi-a făcut rău, ceea ce te-a ţinut pe loc inutil, dar acest regret nu îşi are rostul. Cred că uneori suntem ţinuţi pe loc pentru ca mai apoi să avem motivaţia să fugim mai departe şi să ajungem mult mai departe decât dacă am fi mers într-un ritm mai comod. Poate că teama că am pierdut timp ne face să câştig timp.

                                           Să te bucuri că nu ţi-ai dat seama prea târziu. Amânarea are şi ea limitele ei. Uneori amânând o decizie, de fapt iei una şi o accepţi, o valorifici. Decizi să aştepţi să ţi se schimbe viaţa fără să faci ceva anume. Toţi trecem prin asta. Poate e comoditate, poate e teamă de necunoscut, poate e nepregătire spirituală de a accepta schimbarea, dracu’ mai ştie ce e. Important e că toţi stăm pe loc la un moment dat în vieţile noastre.

                                           Dar alegând să nu aştepţi cred că poţi face cea mai bună decizie. Viaţa nu aşteaptă după noi. Tinereţea nu aşteaptă. Lucrurile frumoase nu aşteaptă să fie trăite, se şterg odată cu vremea şi lasă loc altor regrete. Regrete după regrete. De ce să aştepţi după oameni care se lasă aşteptaţi la infinit? Degeaba. De aia.

                                           Să fugi de regretul că ai aşteptat şi să uiţi că ai uitat de tine. În fine… Am ajuns la concluzia că nu se merită să faci compromisuri pentru nimeni. Se fac unele sacrificii, dar întotdeauna preţul plătit e mai mic decât ce câştigi mai apoi, aşa că nu l-aş numi compromis. 

                                           Mi-am promis… Mi-am promis că de acum înainte n-am să mai aştept şi n-am să mai cer nimic de la nimeni. Am să iau totul ca atare fără să îmi mai pun vreo întrebare, de ce m-a rănit sau oprit din trăit tot ce-i frumos. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply