Să nu subestimezi niciodată o femeie. 

                              Să nu subestimezi niciodată o femeie. 

                              De ce?

                              Pentru că mereu te va surprinde. Va păstra întotdeauna numai pentru ea anumite aspecte, anumite momente, anumite părți ale sale pe care le va scoate la iveală doar atunci când va fi cazul sau atunci când le vei merita cu adevărat. O femeie te poate ierta de multe ori, în multe feluri, chiar și fără să meriți iertarea. Dar nu o subestima. Nu e proastă. Nu îți va ierta orice, oricât și la nesfârșit. 

                              Dacă ea are ochi doar pentru tine, asta nu înseamnă că nimeni nu are ochi pentru ea. Sunt bărbați care abia așteaptă să faci greșeli, să mai faci greșeli și să își dea seama ea că merită mai mult pentru că ei sunt dispuși să îi ofere mai mult. Ea poate cuceri și fără să își dorească asta. Iar dacă o obligi, într-un final își va da seama că merită mai mult. 

                              E mai puternică decât crezi. Pe umerii ei firavi s-ar putea construi imperii și chiar se construiesc, doar că noi le numim familii. Și ar trebui să recunoaștem cu toții că greul ea îl duce. E mereu acolo pentru fiecare, știe ce să spună, ce să facă, știe cum să ofere sprijin, căldură și atenție. Ea îi înțelege pe toți. Iar paradoxul e că pe ea nu o înțelege nimeni, adesea. 

                              O femeie te va surprinde mereu, chiar și atunci când crezi că nu te mai poate surprinde cu nimic. Va găsi ea ceva. Pentru că în sufletul său se ascund comori și puteri de care nici măcar ea nu e conștientă. Le descoperă pe parcurs. La fel ca toți cei din jurul ei. 

                              Fiecare femeie e minunată în felul ei. Fiecare om e minunat. Și e păcat să ne subestimăm unii pe alții, la fel cum nu e bine să ne supraapreciem. Echilibrul e de dorit, deși e greu de găsit. Dar numai așa reușim să fim fericiți. Găsindu-ne echilibrul. 

Foto: Ivan Dodig

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts