Să nu spui ,,Te iubesc” până nu eşti sigur că iubeşti într-adevăr !

                      Conform tuturor statisticilor, trăim deja într-un secol guvernat de informaţii. Tehnologia se dezvoltă din ce în ce mai mai mult, iar noi ne chinuim să ţinem pasul cu ea. Nu vrem să rămânem în urmă.

                      Dacă ar fi să cataloghez perioada în care ne aflăm după alte criterii, puţin mai… profunde, aş spune că ne aflăm în secolul lui ,,Te iubesc”. Şi nu ar fi nimic rău în asta doar dacă… atenţie…  dacă aş putea vorbi despre ,,Te iubesc” rostit cu sinceritate. ,,Vorbim de două săptămâni, suntem împreună de trei zile, dar noi ştim sigur că ne iubim”. Ar putea fi adevărat, dar aceste cazuri sunt atât de des întâlnite încât mi-e greu să cred că dragostea la prima vedere se găseşte chiar la fiecare colţ de stradă.

                       Eu cred că iubirea adevărată are nevoie de timp pentru a se dezvolta armonios. Nimic bun nu se întâmplă în zece secunde sau dacă se întâmplă nu e cazul să generalizăm pentru că aceste cazuri sunt rare. Iubirea e ca o plantă pe care o semeni, ai grijă de ea şi AŞTEPŢI să crească. Are nevoie de timp şi trebuie să i-l oferi. Dacă o grăbeşti nu vei ajunge la acelaşi rezultat.

                       În zilele noastre spunem ,,Te iubesc” mult prea repede şi de multe ori fără să fim siguri de existenţa acestui sentiment, dar când spui aceste cuvinte doar de efect sau doar din obligaţie pentru că celălalt a făcut deja primul pas, nu te gândeşti că minţi? Acel ,,Te iubesc” fals e doar o minciună. Poate crezi că la un moment dat va ajunge adevăr, dar până atunci tot minciună este şi nici măcar nu ai certitudinea că va deveni adevăr. E  doar o presupunere. Uneori nu este nici dorinţă.

Foto: We Heart It

large (57)

                       Marea problemă apare atunci când ,,iubeşti” din obligaţie. Atunci când spui că iubeşti pentru că celălalt a spus-o primul. Ştii că dacă nu spui nimic îl vei răni aşa că minţi. Ştii că sinţi ceva, dar nu ştii dacă este iubire. Această oscilare face uneori diferenţa între succesul şi eşecul unei relaţii. Trebuie să ştii când iubeşti şi când eşti doar atras de o persoană. Atracţia dispare, iubirea rămâne.

                        Iar la final tot ce ai spus şi a fost neadevărat va face răni şi va provoca durere. Am evitat mereu să fac sau să spun lucruri pentru că mă simţeam obligată, iar atunci când e vorba de suflet nu ar trebui să ne jucăm cu focul. Încearcă să nu spui ,,Te iubesc” până nu eşti sigur că iubeşti într-adevăr !

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply