Să nu o iubești pentru că e frumoasă. Să fie frumoasă pentru că o iubești. Cred că e cel mai bun mod în care un bărbat își poate arăta calitatea. Femeile înfloresc numai alături de bărbații care le fac fericite, aceia care le iubesc. Cea mai frumoasă femeie e aceea care iubește și este iubită. 

                       Ai văzut vreodată cât e de frumoasă atunci când iubește? Ai văzut vreodată cât e de frumoasă atunci când o iubești? Ai putea străbate mii de kilometri pentru zâmbetul ei și te-ai putea topi de dorul unui sărut.

                       Nu e perfectă. Și nici nu vrea să fie. Ea nu aspiră la frumusețea și la acel ideal la care aspiră celelalte femei pentru că vrea să fie diferită, vrea să fie ea însăși. Știe că, într-un final, ne amintim acele lucruri și acei oameni care au fost altfel, nu la fel ca toate celelalte. Nu ne îndrăgostim de comun și de banal, oricât ar fi de perfect, ci de ceea ce nu am mai găsit în altă parte, de unic, chiar dacă are imperfecțiuni. 

                       Poate are pistrui și părul nearanjat, poate pielea ei nu e așa cum ni se tot impune. Poate gropița din obrazul stâng, deși e doar una, are farmecul ei care te face să o iubești și mai mult. Sau poate alunițele sale sunt propria ta constelație în care îți place să te rătăcești. Poate că nu știi de ce e frumoasă, dar pentru tine e cea mai frumoasă. Pentru că te iubește. Și pentru că o iubești și tu înapoi.

                       Cel mai bun fard al femeii este fericirea. Și sunt multe lucruri care ne fac fericite. Dar cel mai fericite ne fac bărbații de lângă noi, aceia care ne iubesc.

                       Poate pentru restul lumii ea nu e cea mai frumoasă femeie. Dar pentru tine nicio altă femeie din întreaga lume nu o poate egala. Asta e iubirea. Să nu o iubești pentru că e frumoasă. Să fie frumoasă pentru că o iubești. Cred că e cel mai bun mod în care un bărbat își poate arăta calitatea. Femeile înfloresc numai alături de bărbații care le fac fericite, aceia care le iubesc. Cea mai frumoasă femeie e aceea care iubește și este iubită. 

Foto: Pablo Merchán Montes

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts