Să nu mă asculți, mamă, dacă te încăpățânezi să fii femeie puternică, dacă vrei să te doboare, dacă ești dispusă să verși lacrimi pentru unul care nu le merită. Să nu mă asculți!

                                 Lasă, mamă, că ai să vezi tu cum sunt bărbații. Să nu mă asculți că știi tu mai bine, iar când te va răni primul prost care ți-a ieșit în cale și te va dezamăgi, la mine să vii doar să te ascult și să plângi pentru că de ridicat, tot singură vei fi nevoită să te ridici. Să nu mă asculți, mamă, dacă te încăpățânezi să fii femeie puternică, dacă vrei să te doboare, dacă ești dispusă să verși lacrimi pentru unul care nu le merită. Să nu mă asculți!

                                 Să nu mă asculți, mamă, când îți spun să ai grijă că bărbatul întâi te vrea prin paturi și așternuturi moi înainte să te vrea în suflet, când te rog să ai grijă că nu oricine vorbește frumos simte frumos, are suflet frumos și intențiile pe care le ai și tu, când îți cer să nu alergi ca nebuna după niciun bărbat pentru că poți foarte bine să mergi și încet, pe lângă el, nu în urma lui, nu în spatele lui. Să nu mă asculți, mamă, când îți spun că bărbatul care te lasă să fugi după el nu te iubește, iar cel pe care îl lași să fugă după tine nu va putea de fapt să intre în inima ta niciodată.

                                 Într-o zi ai să vii să-mi dai dreptate, vei plânge și vei suspina după el, vei spune că ai fost o proastă pentru că nu m-ai ascultat și îți va părea rău că l-ai iubit, dar să nu-ți pară, mamă, rău pentru că datorită lui ai învățat să fii mai atentă, să nu te mai lași vrăjită de abureli ieftine împachetate frumos, din cauza lui ai fost nevoită să suferi și obligată să devii puternică. Într-o zi îți vei da seama că nu vorbeam prostii și că ți-am vrut doar binele, dar că la momentul acela tu îl iubeai mai mult pe el decât pe mine, așa că ai preferat să asculți de el. Tu să nu mă asculți, mamă, pentru că eu oricum te voi ierta de fiecare dată, dar nu știu dacă tu te vei putea ierta cu atât de mare ușurință. Să nu mă asculți, oricum într-o zi tot la vorbele mele vei ajunge. Să nu mă asculți, mamă, pentru că într-o zi s-ar putea să vrei să o faci, iar eu să nu mai fiu aici pentru a-ți da un sfat, pentru a te asculta, pentru a te înțelege și pentru a te ajuta să zâmbești. Să nu mă asculți, mamă!

Foto: We Heart It

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • Barbatul tau nu va incerca niciodata sa te faca sa-ti neglijezi mama si nici sa il iubesti mai mult decat pe ea. Pentru acel barbat si mama-soacra va fi MAMA. Vezi tu, unii din soti nu-si sustin partenerii de viata cand e vorba de parintii celuilalt. Dar nici sa pui raul in fata, sa crezi acum ca toti oamenii sunt rai. N-avem cum sa gasim pe cel bun, decat suferind printre cei rai. Prea putini merg liniar, deci de la inceput.

 • COMMENT (1)

  1. s0rin 01st martie 2016 at 11:14 -

   Barbatul tau nu va incerca niciodata sa te faca sa-ti neglijezi mama si nici sa il iubesti mai mult decat pe ea. Pentru acel barbat si mama-soacra va fi MAMA. Vezi tu, unii din soti nu-si sustin partenerii de viata cand e vorba de parintii celuilalt. Dar nici sa pui raul in fata, sa crezi acum ca toti oamenii sunt rai. N-avem cum sa gasim pe cel bun, decat suferind printre cei rai. Prea putini merg liniar, deci de la inceput.

   Reply

  Leave a Reply