Să mai bem un pahar cu vin în cinstea celor care nu mai vin şi se lasă aşteptaţi crezând că-i vom aştepta la nesfârşit.

                                           Să mai bem un pahar cu vin în cinstea celor care nu mai vin şi se lasă aşteptaţi crezând că-i vom aştepta la nesfârşit. În cinstea celor care nu mai vin de orgolioşi, de proşti sau de încăpăţânaţi. În cinstea celor care au plecat crezând că viaţa e atât de lungă încât ei pot pierde timpul cu oricine îşi doresc, exact atât cât îşi doresc, având mereu la cine să se întoarcă atunci când le e frig în suflet, când bate vântul singurătăţii sau când i-au părăsit restul. Să mai bem în cinstea celor care ne-au trântit uşa în nas şi se aşteptau ca atunci când se vor întoarce să o găsească deschisă, dar spre ghinionul lor au găsit-o închisă, blocată şi zăvorâtă definitiv. 

                                           Am auzit că în vin se află puterea, aş crede că în special în acel ,,vin să te iubesc” cald, şopţit în mijlocul nopţilor de iarnă care aproape îngheaţă şi timpul, sau acel ,,vin să fim” care-ţi trezeşte fiori reci pe şira spinării în mijlocul lui iulie… Dar prefer să ştiu, să ştiu atât de bine, că cea mai mare putere a unei femeie se află de fapt în ,,Nu mai vin, dragule. De azi nu mai vin să ne iubim şi să fim şi să ne amăgim aşa cum făceam mereu. Nu mai vin să ne minţim că ne iubim.” Da… Probabil acesta e cel mai tare vin, cel care te face să fii o femeie puternică… Mulţi n-au habar câtă putere îţi trebuie ca să poţi renunţa la cineva pe care-l iubeşti, la cineva care simţi că face parte din tine. Mulţi n-au habar că iubirea n-a fost şi nu va fi niciodată un act cerebral, dominat de raţiune, ci mai de grabă o beţie a sufletului, acea beţie care ţine mintea pe linia de plutire a realităţii şi îi dă speranţă. 

                                           Aşa că mai bine mai bem un pahar de vin în cinstea celor care nu mai vin, în cinstea celor pe care oricum nu i-am mai primi înapoi pentru că nu mai au ce să caute înapoi într-un suflet a cărui uşă au trântit-o.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply