Să îți spun drept, degeaba ai o grămadă de bani dacă nu ai lângă tine o femeie care să îți dea putere în cele mai dificile zile. Degeaba poți merge oriunde vrei dacă acasă nu e nimeni care să te aștepte. Și degeaba poți avea căldura îmbrățișărilor atâtor femei dacă nu ai una singură care să îți ofere căldura sufletului său. Să știi că uneori suntem mai săraci decât credem și nu mă refer la bani, mă refer la suflet. 

                                  Poate că suntem mai săraci decât credem. Poate că nu avem atât de multe pe cât am crede că avem. Poate că punem prea mare accent pe lucrurile materiale și ne gândim prea puțin la suflet. Și niciodată nu ne mulțumim cu ce avem. Întotdeauna îi invidiem pe alții și ne gândim că am fi mai fericiți dacă am avea cât au ei. 

                                  Doar că uneori în spatele zâmbetelor afișate se ascund regrete adânc înrădăcinate. În spatele aparențelor se ascund povești pe care nu ai vrea să le trăiești. Și adesea se întâmplă ca celor care au bani și tot ce ai putea crede că își doresc să le lipsească liniștea sufletească și iubirea. Iar celor care au iubire și liniște se întâmplă să le lipsească banii. Și alergăm cu toții după ceea ce alții au, iar nouă ne lipsește. Așa pierdem timp și uităm să ne bucurăm de ce avem. Așa ne lăsăm purtați de invidii care nu își au locul. Dar sunt lecții în viață pe care le învățăm mai târziu. Iar a aprecia ceea ce avem deja este o lecție pe care o învățăm adesea abia după ce pierdem acel ceva sau pe acel cineva. 

                                  Și să îți spun drept, degeaba ai o grămadă de bani dacă nu ai lângă tine o femeie care să îți dea putere în cele mai dificile zile. Degeaba poți merge oriunde vrei dacă acasă nu e nimeni care să te aștepte. Și degeaba poți avea căldura îmbrățișărilor atâtor femei dacă nu ai una singură care să îți ofere căldura sufletului său. Să știi că uneori suntem mai săraci decât credem și nu mă refer la bani, mă refer la suflet. 

                                  Poate ne vom da seama că cele mai de preț lucruri nu sunt lucruri, ci oameni pentru că ei ne iubesc, ne așteptă acasă, ne fac să zâmbim, ne sprijină și ne înseninează zilele. Poate. 

 

 

 

 

 

Foto: Brooke Winters

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Vecoro