Rutina unei femei care poate zâmbi, deși, poate, nu are motive.

                               Ar trebui să ne dăm seama că în spatele oamenilor fericiți pe care îi vedem pe stradă, la muncă și peste tot, se află oameni ale căror vieți nu sunt perfecte și i-au lovit de nenumărate ori… Doar că acești oameni sunt puternici și au învățat că problemele lor nu îi privesc și pe alții pentru că oricum acestor alții nu le pasă prea mult. 

                               Ea se trezește în fiecare dimineață, devreme, după ce a adormit greu în seara de dinainte pentru că îi tot zburau gândurile la probleme, dar, mai ales, la oamenii din viața sa, la aceia care încă fac parte din ea, dar și la aceia care au plecat. E obosită și nu e nici pe departe fericită, se privește în oglindă și vede o femeie pe care nu o recunoaște, dar care vrea cu tot dinadinsul să fie. Așa că își pune cel mai frumos zâmbet pe față și e frumoasă zâmbind, chiar dacă acel zâmbet nu reflectă starea sufletului său. 

                               Apoi continuă toată ziua purtând acel zâmbet și făcându-i și pe alții să zâmbească. Ea e mamă, fiică, soție, iubită sau prietenă, colegă sau doar o amică. E acea femeie pe care, uneori, o invidiezi pentru fericirea pe care o are și ți-ai dori să fii ca ea pentru că ai impresia că viața ei e perfectă. Dar nu e. Numai că ea știe să fie puternică și să ascundă toate neliniștile și problemele care o apăsă, toate gândurile și sentimentele care nu îi dau pace. 

                               Iar după o zi grea, mai frumoasă sau mai puțin frumoasă, se întoarce acasă și se privește din nou în oglindă. Poate renunța la acel zâmbet frumos care până la urmă e doar o minciună țesută cu sârg și se întoarce la ea însăși, la acea ea care își permite să fie slabă și să aibă slăbiciuni. Într-un final ajunge să stea trează până târziu gândindu-se la aceleași probleme și la aceiași oameni care au ținut-o trează și cu o seară în urmă sperând că problemele se vor rezolva și că oamenii vor fi uitați, se vor întoarce sau vor încerca să își repare greșelile. 

 

 

 

Foto: Kaci Baum

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts