Problema e că vindem aparențe la kilogram, iar de suflet nu prea mai avem timp să ne îngrijim. 

                    Investim atât de mult timp, atâta energie și atâtea resurse în aparențe, în ceea ce văd ceilalți. Trăim cu impresia că dacă reușim să ne ascundem defectele de alții le putem ascunde și de noi înșine. Credem că dispar de la sine dacă nu le mai observăm. 

                    Ne punem măști peste măști și ajungem, cu timpul, să nu știm cine mai suntem de fapt. Unele ni se lipesc de fețe, altele cad mai devreme sau mai târziu. 

                    Ne dorim să fim iubiți și apreciați, să ne placă ceilalți și să le fim exemple pentru lucruri care nu contează. 

                    Dar nu ne mai îngrijim de suflet. De minte. Ambalajul contează. Ce importanță mai are dacă de fapt acel ambalaj nu mai ascunde nimic?

                    Ne ancorăm în rețele de socializare și trăim cu impresia că avem prieteni mulți. Nu facem decât să ne mințim. Idolatrizarea pe care o căutăm cu toții e doar un schimb. Like pentru like și tot așa. Dar avem multe, ce mai contează că am dat tot atâtea pentru ele, nu? 

                    Problema e că vindem aparențe la kilogram, iar de suflet nu prea mai avem timp să ne îngrijim. 

                    În fața altora suntem mereu fericiți, ne merge bine pe toate planurile, iar viața e toată doar lapte și miere. Folosim citate inteligente care ung pe suflet, dar nu suntem dispuși să citim suficient pentru a putea expune sentimente cu propriile cuvinte. 

                    Aranjează-te, ai grijă de tine, dar nu uita de suflet. Citește, oferă-ți timp cu tine ca să te regăsești, mergi undeva unde să poți uita de restul lumii ca să îți amintești cine ești tu. Dă-ți seama că toți acei oameni pe care te străduiești să îi impresionezi nu dau doi bani pe cine ești de fapt. Iar acei mulți prieteni pe care crezi tu că ai nu îți sunt cu adevărat prieteni. Nu toți, ci doar câțiva. 

Foto: Julia Caesar

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts