Prindem rădăcini numai în acele suflete în care putem să ne creștem iubirea. 

                      Mi-ar fi plăcut să mai stau. Sunt oameni în ale căror suflete mi-ar fi plăcut să mai stau. Dar nu am mai putut. Sau nu au mai putut ei să rămână și au ales să plece fără mine către alți oameni, către alte iubiri, către alte promisiuni de mai bine și mai frumos. Nu s-a mai putut pentru că eu sunt acel gen de persoană căreia îi place să prindă rădăcini și să crească într-un suflet, să se dezvolte și să înflorească. Dar dacă nu pot crește, ce fac? Dacă iubirea mea nu poate prinde și ea rădăcini, mai are rost? 

                      Prindem rădăcini numai în acele suflete în care putem să ne creștem iubirea. Iar iubirea prinde și ea rădăcini numai acolo unde este apreciată și unde i se răspunde tot cu iubire. 

                      Când am simțit că sentimentele mele rămân fără răspuns sau nu sunt apreciate, am ales să pun punct. Nu mă mai tem de încheieri și de noi începuturi. Am trecut peste acel moment în care mi-era frică să încep de la zero. Din nou și din nou. Viața în sine e o linie între un început și un sfârșit pe care își mai fac loc și altele. Trebuie să le trăim pe fiecare, să le facem față, să le acceptăm și mai apoi să ne dăm seama că au fost bune, că au avut rostul lor. 

                      Iubirea e o sămânță. Poate că la fel suntem și noi. Nu crește oriunde, oricât ne-am ruga câteodată să o facă. Și nu îi e bine la oricine. Poate că trebuie să ni se potrivească sentimentele cu sufletele celorlalți ca să le putem crește. Poate că uneori e bine să ne dăm timp pentru a înțelege și a vedea cum decurg lucrurile, fără să ne facem speranțe prea mari. 

                      Cred că iubirea mea nu e o sămânță pentru orice suflet. Poate că rădăcinile mele nu pot crește oriunde. Și nu văd cum ar putea fi asta ceva rău. Buruieni cresc pretutindeni, flori rare nu prea. 

Foto: Cristian Newman

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts