Prin ochii ei.

                      Nu ești perfect. Și o știi și tu, la fel de mult cum o știm noi toți despre noi înșine. 

                      Câteodată o neglijezi. Uiți date importante. Nu faci gesturi tandre prea des. Nu îi spui că o iubești atât cât simte ea nevoia să îi spui și câteodată uiți să îi demonstrezi, deși în sufletul tău, poate, e urcată pe un piedestal. Te enervezi ușor sau ești delăsător. Nu observi mereu câte face pentru tine, pentru voi… Pentru că te-ai obișnuit să facă toate astea și nu ți se mai pare cine știe ce. 

                      Nici ea nu e perfectă. Și o știe bine. Poate își găsești chiar și defecte pe care nu le are pentru că niciodată nu e mulțumită, vrea să fie mai mult, să arate mai bine, să fie mai bună, să îți ofere cea mai bună variantă a sa. Și uneori o macină un sentiment de neputință când nu îi ies toate așa cum și-ar dori, când nu poate fi așa cum ar vrea să fie. 

                      Și totuși, dacă te-ai vedea prin ochii ei, ai iubi-o și mai mult. Ți-ai aminti să spui ce simți, să faci ce simți mai des. Ți-ai aminti fiecare moment în care a fost minunată și ți-a umplut sufletul cu fericire și iubire. Ai aprecia-o mai mult. 

                      Poate că îi iubim extrem de mult pe cei de lângă noi. Dar sunt momente în care îi neglijăm și nu facem acele lucruri mici care aduc zâmbete pe buze, deși ar fi ușor, foarte ușor să le facem. 

                      Dacă te-ai vedea prin ochii ei, te-ai aprecia și pe tine însuți mai mult. Ai înțelege că nu a vrut și nu a așteptat niciodată să fii perfect, ci doar prezent, loial și iubitor. Ai înțelege că iubirea ei nu se îndreaptă doar către anumite părți din tine, ci spre tot ceea ce însemni tu. 

                      Prin ochii ești perfect exact așa cum ești. Pentru că te iubește. Iar oamenii care iubesc, deși văd anumite defecte, le trec cu vederea și le acceptă și le iubesc în același timp. 

Foto: maxime caron

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts