Prieten îţi este acel om care se bucură pentru bucuria ta şi plânge pentru nefericirea-ţi.

                              Viaţa ne învaţă pe fiecare, odată cu trecerea timpului, pe cine trebuie să păstrăm aproape şi pe cine trebuie să forţăm să facă drum întors din viaţa noastră, trebuie să învăţăm că nu oricine ne calcă pragul existenţei trebuie să rămână, uneori trebuie să şi plece, să se întoarcă de unde a venit şi să nu mai revină în veci. În astfel de situaţii ,,Trebuie” e literă de lege.

                              Eu am învăţat că trebuie să păstrez aproape de sufletul meu acei oameni care îmi sunt într-adevăr prieteni. Nu doar prieteni prin titulatură, ci prieteni în adevăratul sens al cuvântului.

                              Adevăraţii prieteni pe care îi vei avea de-a lungul vieţii vor fi foarte puţini. Îi vei număra uşor pe degetele de o mână, dar adunaţi vor însemna mult mai mult decât o lume întreagă pentru că ei vor fi tot ceea ce vei avea nevoie.

                              Prieten îţi este acel om care se bucură pentru bucuria ta şi plânge pentru nefericirea-ţi. Atunci când cineva nu se poate bucura alături de tine înseamnă fie că nefericirea sa este mult prea mare, fie că fericirea ta îl nefericeşte, aşa că nu îţi este prieten adevărat. Omul care îşi lasă propria fericire deoparte şi plânge necazurile tale alături de tine, acela îşi merită locul în viaţa ta pentru că este conştient de faptul că prietenia adevărată se bazează pe iubire şi deci:

                             Un prieten adevărat se va lăsa pe el însuşi într-un plan secund şi te va pune pe tine pe primul plan !

                             Dar ai grijă ca la rândul tău să fii un om la fel de minunat şi un prieten la fel de bun pentru că într-o prietenie durabilă e nevoie de doi oameni capabili să ofere şi să accepte la fel de mult.

                            Ţine mintePrieten îţi este acel om care se bucură pentru bucuria ta şi plânge pentru nefericirea-ţi !

Foto: We Heart It

prietene_2301a3f193

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply