Prefer să-ți spun ție ce gândesc despre tine decât să le spun altora. Și mi-ar plăcea să faci la fel. 

                   Nu voi fi întotdeauna drăguță dacă nu voi avea motive să fiu. Nu mă voi purta cu mănuși cu acei oameni care trebuie să învețe că atitudinea poate naște probleme mari. Nu voi zâmbi cald și drăgăstos dacă în mintea mea se vor afla gânduri contradictorii cu acele zâmbete. 

                   Și știu că din această cauză nu voi avea mulți prieteni. Nu prieteni între ghilimele, dar voi avea prieteni adevărați. Voi avea lângă mine oameni care apreciază sinceritatea, criticile constructive, sfaturile dure și reproșurile întemeiate. 

                   Prefer să-ți spun ție ce gândesc despre tine decât să le spun altora. Și mi-ar plăcea să faci la fel. Nu pot fi acel gen de om care te complimentează și îți dă dreptate doar pentru a te critica în prezența altora. Nu pot. Nu pot să mint că îți dau dreptate atunci când nu sunt nici pe departe în asentiment cu ce îmi spui sau ce faci. 

                   Prefer să îmi spui că sunt dură sau că nu sunt o prietenă bună, un om drăguț. Și asta pentru că îmi doresc să am alături de mine oameni care știu să pună preț pe sinceritate, pe adevăr, oameni care știu să aprecieze alți oameni care preferă să renunțe la măști. 

                   Și îmi doresc să fiu tratată în același mod, fără mănuși, fără amabilități, dacă nu le merit. Da, adevărul e crud, dar e de preferat atunci când alternativa e o minciună. 

                   Îți voi arăta că greșești, că te înșeli. Îți voi spune părerea mea sinceră. Și am să îți fiu alături așa cum voi putea. Dacă nu vei aprecia asta, cea care pierde nu voi fi eu. 

Foto: Brooke Cagle

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts