Poţi avea întreaga lume la picioare, dar dacă nu ai lângă tine zâmbetul unui om care să te iubească necondiţionat, poţi spune că nu ai nimic !

                           Asociem uneori fericirea cu situaţia materială a unui om, dar banii nu aduc fericirea. Nu am spus-o eu, au spus-o alţii înaintea mea, iar eu sunt perfect de acord. Poţi avea întreaga lume la picioare, dar dacă nu ai lângă tine zâmbetul unui om care să te iubească necondiţionat, poţi spune că nu ai nimic ! Nu ai nimic şi eşti chiar în pierdere. Sufletul nu are nevoie de nimic material. Sufletul cere suflet, iar fericirea o simţi cu sufletul, niciodată cu mintea.

                          Am cunoscut oameni care ,,nu aveau nimic” şi erau atât de fericiţi încât m-au făcut să cred că aveau totul. Şi chiar aveau totul. Aveau tot ce le trebuia ca să fie fericiţi. Aveau iubirea dezinteresată a unor oamenii… a unor suflete.

                         Dar am cunoscut şi oameni care îşi permiteau să cumpere un apartament în centrul Bucureştiului cu salariul de pe patru luni, şi nu exagerez deloc, însă nu erau la fel de fericiţi. Se pierdeau printre cifre, erau într-o continuă întrecere pentru a strânge cât mai multă avere, iar la un moment dat, după foarte mult timp, au realizat că au adunat toată viaţa ceva ce n-a reuşit să le ofere decât fire albe de păr şi nopţi nedormite . Au realizat mult prea târziu că ,,gura celor bătrâni” n-a rostit neadăvăruri şi că poţi avea întreaga lume la picioare, dar dacă nu ai lângă tine zâmbetul unui om care să te iubească necondiţionat, poţi spune că nu ai nimic !

                        Mie mi-a plăcut întotdeauna să-mi fac viaţa mai uşoară ca să pot fi fericită. Am investit în mine tot ce am putut. N-am tăiat frunze la câini pentru că totuşi nici iubirea nu se simte la fel pe stomacul gol, dar n-am lăsat banii să devină cel mai important lucru din viaţa mea. Am fost mereu conştientă că dacă las asta să se întâmple voi ajunge cândva la o vârstă înaintată şi voi regreta, iar atunci va fi mult prea târziu ca să pot îndrepta ceva.

                        Aşa că ţine minte: Poţi avea întreaga lume la picioare, dar dacă nu ai lângă tine zâmbetul unui om care să te iubească necondiţionat, poţi spune că nu ai nimic !

Foto: We Heart It

banii-nu-aduc-fericirea-1680x1050

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply