Pot să am răbdare, să aștept. Pot să trec cu vederea și să iert. Însă nu uit, pentru că nu strică niciodată să știi care sunt cei în care nu e bine să ai încredere oarbă. 

                       Unele îndoieli sunt bune, ne țin departe de multe dezamăgiri dureroase. Nu toate, bineînțeles, pentru că pot fi nefondate și atunci ele erodează puțin câte puțin încrederea, sentimentele frumoase, iubirea. Dar unele îndoieli sunt bune.

                       Am învățat să nu mă dăruiesc oricui în totalitate de la început pentru că pot apărea surprize, cel mai adesea neplăcute. Am învățat să păstrez ceva doar pentru mine, o mică marjă de siguranță în care să mă refugiez. Și nu e vorba despre lipsă de încredere, ci doar despre o mică teamă că cei din jur nu sunt exact cine pretind că sunt, așa cum mi-au demonstrat de multe ori. 

                       Pot să am răbdare, să aștept. Pot să trec cu vederea și să iert. Însă nu uit, pentru că nu strică niciodată să știi care sunt cei în care nu e bine să ai încredere oarbă. Pot iubi necondiționat, fără ocolișuri și fără vreo reținere, dar trebuie să am motive să o fac. De la o vreme nu îți mai e la fel de ușor să te arunci în brațele oricui fără să te întrebi dacă acel cineva într-adevăr va avea grijă să nu te lase să cazi. 

                       Sunt una dintre acele femei care cândva au iubit enorm, doar că pe cei care nu meritau. Sunt una dintre acele femei care au suferit din cauza unei iubiri care nu s-a încheiat frumos. Și cu toate astea încă mai pot iubi fără prejudecăți și fără să am idei preconcepute. Îmi place să cred că doar am întâlnit bărbatul nepotrivit și că viața mi-a pregătit ceva mai bun.

                       Însă, după toate lecțiile pe care le-am primit de-a lungul timpului, am ajuns să am convingerea că după ce un om te dezamăgește o dată, există două posibilități mai apoi, să te dezamăgească din nou sau să facă tot posibilul pentru a-ți aduce fericirea. Iar eu nu pot decât să am grijă ca prima posibilitate să nu mă rănească și să sper că se va întâmpla a doua. De asta nu pot uita. 

Foto: Nancy Newton

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts